| |     Ћирилица | Deutsch  
Naslovna
REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU AUSTRIJU U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljanima Srbije, koji nemaju regulisan boravak, nije dozvoljen ulazak u Austriju, osim u posebnim slučajevima za koje postoje opravdani razlozi (potrebe hitnog zdravstvenog lečenja, određenih porodičnih razloga i drugo, uz prilaganje odgovarajućih dokaza). Državljanima Srbije, koji imaju regulisan boravak, a koji dolaze sa područja sa povećanim rizikom od Covid – 19 dozvoljen je ulazak u Austriju, pri čemu je potrebno da imaju zdravstvenu potvrdu na nemačkom ili engleskom jeziku koja nije starija od 72 sata, a koja potvrđuje da je PCR test na Covid negativan. Ukoliko navedena lica ne poseduju negativan test, izriče im se 10 -dnevna samoizolacija i obavezna su da u roku od 48 časova obave testiranje o sopstvenom trošku. Po prijemu negativnog rezultata testa, mera samoizolacije se okončava. U područja sa povećanim rizikom od Covid – 19 spadaju: Albanija, Bangladeš, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Čile, Egipat, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Severna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunija, Ruska Federacija, Švedska, Senegal, Srbije, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei (Kina).

Tranzit kroz Austriju je dozvoljen bez zadržavanja, odnosno ukoliko je zagarantovano napuštanje zemlje bez odlaganja. Nije potreban test za tranzit.

Državljanima Austrije, Švajcarske, EU i EEZ, kao i licima koja imaju regulisan boravak u Austriji je dozvoljen ulazak bez negativnog PCR testa i karantina, pod uslovom da dokažu da su u prethodnih 10 dana boravili u Austriji, Andori, Belgiji, Danskoj, Nemačkoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Islandu, Italiji, Hrvatskoj, Letoniji, Lihtenštajnu, Litvaniji, Luksemburgu, Malti, Monaku, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, San Marinu, Švajcarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Češkoj, Mađarskoj, Vatikanu, Velikoj Britaniji i Kipru. Ukoliko dolaze iz zemalja sa povećanim rizikom od Covid – 19 situacije moraju da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ukoliko ne mogu da prilože test, određuje im se karantin i moraju u roku od 48 sati po ulasku u Austriju da obave testiranje. Po prijemu negativnog rezultata testa, mera samoizolacije se okončava. Državljanima tzv. trećih zemalja nije dozvoljen ulazak u R. Austriju bez posebno opravdanih razloga. Ukoliko državljani trećih zemalja dolaze iz neke od država Šengenskog prostora potreban je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ali i pored toga se upućuju u 10-dnevni karantin bez mogućnosti da se isti napusti naknadnim testiranjem. Ulazak u Austriju bez testa moguć je u sledećim slučajevima: vozačima kargo transporta, komercijalnog transporta, vozačima/pilotima koji obavljaju repatrijaciju, dolazak iz posebnih porodičnih razloga koji se moraju dokazati, zbog potrebe brige o domaćim životinjama, putnicima u tranzitu, kao i iz posebnih interesa R. Austrije.Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja

KONZULARNO ODELjENjE AMBASADE REPUBLIKE SRBIJE U BEČU ZBOG PRAZNIKA NEĆE RADITI SA STRANKAMA: 21. maja 2020. godineSastanak N. Rodića sa amb. Italije

     Ambasador Italije u Austriji g. Serđo Barbanti sastao se 19. decembra sa ambasadorom Republike Srbije u Austriji g. N. Rodićem. Amb. Rodić se posebno zahvalio amb. Barbanti na kontinuiranoj podršci Italije Srbiji, posebno na tome što je Italija intenzivirala napore da evropske integracije regiona budu u fokusu EU u narednom periodu.Narodna banka Srbije objavila Finansijski vodič za povratnike

     Narodna banka Srbije objavila je Finansijski vodič za povratnike, građane koji se vraćaju u Srbiju, a koji objašnjava kako se na njih odnose devizni propisi države.
     U vodiču se nude informacije kako da se otvori ili zatvori račun u banci u Srbiji, prenese novac iz inostrane banke u banku u našoj zemlji, i drugo.
Finansijskim vodičem za povratnike NBS nastoji da unapredi informisanost naših građana koji žele da se vrate Republiku Srbiju (RS) kako bi se stvorili uslovi za njihov lakši povratak i bržu integraciju, kao za raspolaganje njihovim novcem.
     Cilj Finansijskog vodiča jeste da se na jednom mestu, jednostavno i sveobuhvatno, pruže informacije u vezi s većinom pitanja iz oblasti deviznog poslovanja koje su značajne za povratak naših građana iz inostranstva.

     Više informacija dostupno je na: https://www.nbs.rs/internet/latinica/20/plp/finansijski_vodic_za_povratnike.pdfSastanak amb. Šri Lanke S. Sirisene sa amb. N. Rodićem

     Ambasadorka Šri Lanke u Austriji S. Sirisena, koja nerezidencijalno pokriva i Republiku Srbiju, razgovarala je 10. decembra o.g. sa ambasadorom Republike Srbije u Beču, N. Rodićem. Tom prilikom razgovarano je o odnosima sa R. Austrijom, ali i intenziviranju saradnje između Šri Lanke i Republike Srbije.

 Susret doktrora medicine, stomatologije i farmaceuta u Ambasadi Republike Srbije u Beču

     U prostorijama Ambasade Republike Srbije u Beču proslavljena je doktorska slava Sveti Kozma i Damjan uz prisustvo lekara, stomatologa, farmaceuta i zdravstvenog osoblja koji rade u Beču.
     Ovo je prvi put da se srpski medicinari u Austriji okupe na jednom mestu, te prilika da se srpski medicinari u Austriji  sretnu i upoznaju, bez obzira na specijalizacije i klinike u kojima rade.

 Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11.11.2019.godine

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu Ambasada Republike Srbije u Beču položila je dana 11.11.2019. godine lovorov venac sa natpisom „Slavom ovenčanim precima“ na spomen obeležja srpskim žrtvama iz Prvog svetskog rata u austrijskoj pokrajini Burgenland, i to u Frauenkirhenu, gde je sahranjeno 2350 srpskih interniraca i u Nežideru (Neusiedl am See), gde je sahranjeno oko 3500 srpskih interniraca, dok su buketi cveća položeni na spomen obeležja u Bruknojdorfu (Bruckneudorf), gde je sahranjeno 76 srpskih vojnika i u Kitzeu (Kittsee), gde je sahranjen 81 vojnik (Jugosloven), od čega je prema postojećim podacima njih 59 je bilo srpske nacionalnosti ili sa prostora Srbije.

Napominjemo da je ovo prvi put organizovano i sprovedeno polaganje lovorovih venaca i buketa cveća na četiri spomen obeležja, na šta smo posebno ponosni. To naši stradali Srbi zaslužuju.

Na svim spomen obeležjima bili su položeni venci austrijskog ,,Crnog krsta“, organizacije koja održava vojne memorijale, kao i venci austrijskih opština na kojima se nalaze spomen obeležja.Poseta predsedinka Pokrajinske Vlade I. Mirovića Beču

     Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se 11. novembra o.g. sa predsednicom Vlade Donje Austrije Johanom Mikl-Lajtner, sa kojom je razgovarao o novoj inicijativi regionalne saradnje u oblasti ekonomije, pre svega na Zapadnom Balkanu, ali i o evropskim pitanjima.
      Sastancima u Donjoj Austriji prisustvovali su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, te predstavnici Razvojne agencije Vojvodine i Privredne komore Vojvodine.Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane R. Jermenije, nosioce običnih pasoša

Vlada R. Srbije je donela Оdluku o ukidanju viza za državljane Republike Jermenije, nosioce običnih pasoša, koji mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije najduže do devedeset (90) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od sto osamedeset (180) dana. Odluka je stupila na snagu 02.11.2019. godine.Poseta Dragana Markovića Palme Beču

 Arhiva vesti
REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU AUSTRIJU U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Sastanak N. Rodića sa amb. Italije
Narodna banka Srbije objavila Finansijski vodič za povratnike
Sastanak amb. Šri Lanke S. Sirisene sa amb. N. Rodićem
Susret doktrora medicine, stomatologije i farmaceuta u Ambasadi Republike Srbije u Beču
Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11.11.2019.godine
Poseta predsedinka Pokrajinske Vlade I. Mirovića Beču
Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane R. Jermenije, nosioce običnih pasoša
Poseta Dragana Markovića Palme Beču
“Adria Film Fest” u Beču
Predstavljanje filmova Svetlane Cemin na Nedelji umetnosti u Beču
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Studijska poseta delegacije iz Srbije Beču
Intervju PR A. Vučića dnevnom listu "Standard"
Manifestacija "Čari balkanske kulture"
Gradonačelnik Beograda u poseti Beču
Susret ambasadora sa premijerom Severne Makedonije
Otvaranje „Udruženja Srba u Austriji“
"Trio Immersio" u Beču
Pohvale građana na rad Konzularnog odeljenja u Beču
Svečanost povodom 200 godina od osnivanja „Erste banke“
Svečanost povodom početka školske godine Prosvjetine škole srpskog jezika
Otvorena manifestacija „Dani Srbije i Srpske“
.
Spomenik Vuku Karadžiću u Beču
Privrednici iz Srbije u poseti Ambasadi u Beču
Predstavljanje dela Miloša Jankovića u Beču
Deveti Sipozijum „Branko Ćopić“ u Beču
.
Grad Beč poklonio Žagubici vatrogasno vozilo
Sastanak amb. N. Rodića sa amb. Dominikanske Republike Viktorijom-Kruze
Donacija vozila hitne pomoći gradu Negotinu
Sastanak ministra unutrašnjih poslova Republike Austrije sa ambasadorom Nebojošom Rodićem
.................................................................................................................................................
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Redovne konsultacije ambasadora u Ministarstvu spoljnih poslova
Umetnica Jelena Borovčanin u Ambasadi Republike Srbije u Beču
Sastanak ambasadora Nebojše Rodića sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva Srbija - Austrija
Predsednik poslaničke Grupe prijateljstva Srbija-Austrija u poseti Beogradu
Polaznici prve Internacionalne letnje muzičke škole u Ambasadi Republike Srbije u Beču
Srbija domaćin 141. skupštine Interparlamentarne unije
Novi izaslanik odbrane Republike Srbije u Republici Austriji preuzeo dužnost
Prijem povodom Dana diplomatske službe Kazahstana
Vidovdanska akademija u Beču
Delegacija Ministarstva rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike u poseti Beču
Rezultati Konkursa za sufinansiranje projekata
Dobrotvorna prezentacija Srpske tradicije i kulture
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Poseta polaznika 62. klase Generalštabnog usavršavanja ŠNO Austriji
Poseta predsednika Vlade Republike Srpske Lincu
Poseta predstavnika Ministarstva pravde Republike Srbije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija
Sanacija radova na spomen kompleksu srpskim žrtvama koncentracionog logora Mauthauzen
Proslava 40 godina postojanja sportsko-kulturnog društva „Kragujevački“
Skup „Bečkog ekonomskog foruma“: „Nove perspektive za Republiku Severnu Makedoniju“
Polaganje venaca povodom Dana pobede nad fašizmom
UPOZORENjE
Konferencija o migracijama u MUP Austrije
Obeležavanje godišnjice oslobađanja nacističkih logora
Razgovor ambasadora i episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Učešće predsednice Narodne skupštine Republike Srbije gđe Maje Gojković na Konferenciji predsednika parlamenta zemalja EU
Premijera predstave „Dolče vita“ u Beču
Održan festival „Mi smo deca vesela“ u Beču
Koncert filmske muzike sa Balkana
36. Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji
.
U Beču obeleženo 20 godina od početka bombardovanja
Gradonačelnik Beograda prof. Dr Zoran Radojičić u poseti Beču
Poseta Marka Lopušine Ambasadi u Beču
Susret ambasadora N. Rodića sa N. Kolevim, ambasadorom Republike Severne Makedonije u Austriji
Susret ambasadora Nebojše Rodića sa episkopom austrijsko-švajcarskim Andrejom
Predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma u poseti Beču
Učešće PPV i MSP I. Dačića na balu bečke Opere
Susret ambasadora Nebojše Rodića sa ambasadorom Turske
Maturanti Zemunske gimnazije u poseti Ambasadi u Republike Srbije u Beču
Učešće ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović na sastanku ministara zaduženih za evropska pitanja iz regiona Zapadnog Balkana
Susret ambasadora Omana i ambasadora Nebojše Rodića
Prijem povodom obeležavanja Dana državnosti i 145. godina diplomastkih odnosa Srbije i Austrije
Premijera filma "Taksi bluz"
Premijera filma Taksi bluz u Beču / Премијера филма такси блуз у Бечу
Održana Sveta Arhijerejska liturgija povodom proslave hramovne slave Saborne crkve Svetog Save u Beču
Održana Svetosavska akademija u Beču
Odluka Vlade R. Srbije o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Federacije Sv. Kits i Nevis i Republike Palau
Poseta ministara za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića Beču
Izvinjenje Ambasade Republike Srbije u vezi sa velikim gužvama u Konzularnom odeljenju u Beču
Održana promocija knjige „Nizvodno“ Đorđa Sibinovića
Ambasador Nebojša Rodić plivao za časni krst
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za sufinasiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu
Zajednica srpskih klubova u Beču obeležila pravoslavnu Novu godinu
Promocija knjige „Nizvodno“ autora Đorđa Sibinovića
Turistička organizacija Beograda na međunarodnom sajmu turizma u Beču
Koncert povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine
Obaveštenje o neradnim danima!
Udruženje podunavskih Nemaca Austrije uručilo nagradu MIP Austrije K. Knajsl
Kulturno-privredni susret Niša i Beča
Ambasador Nebojša Rodić na događaju „Sky Talks“,
Изложба Сафари Милице Мрвић - Izložba Safari Milice Mrvić
Učešće ambasadora Nebojše Rodića na Dunavskoj konferenciji u Kremsu
Ambasador Nebojša Rodić sa predstavnicima Organizacije srpskih studenata u inostranstvu
Pohvale građana na rad Konzularnog odeljenja u Beču
Ambasador Nebojša Rodić na „Ambasadorskom koncertu“
Ambasador Republike Srbije Nebojša Rodić na konferenciji Mreže za razvoj biznisa u Jugoistočnoj Evropi - SEEBDN
Sastanak ambasadora Nebojše Rodića sa poslanicima austrijsko-srpske Grupe prijateljstva u Saveznom parlamentu Austrije
Izložba „Primenjena nostalgija“ u Beču
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u poseti Beču, 19. novembar o.g.
Poseta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića Beču, 13. novembar o.g.
Poseta predsednika Nacionalnog veća Parlamenta Austrije V. Sobotke Beogradu
Odluka o ukidanju viza za državljane Antigva i Barbuda, Grenade, Komonvelta Dominika i Trinidad i Tobaga
Učešće ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović na 22. Evropskom forumu u Beču
Obaveštenje o neradnim danima!
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Kirgiske Republike o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša
Poseta austrijskog kancelara Sebastijana Kurca Beogradu
Sastanak ambasadora Nebojše Rodića i direktora „Soravija grupe“ H. Soravije u Ambasadi
Premijera filma „Južni vetar“ u Beču!
Beogradsko veče u Beču
Svečana akademija povodom obeležavanja 200. godina od izdavanja Vukovog „Rječnika“
Ambasador Nebojša Rodić u obilasku memorijalnih centara Mathauzen, Guzen i Bergkristal
Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković u poseti Beču
Obaveštenje o neradnim danima!
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova I.Dačić u bilaterlanoj poseti Beču
Predsednik Republike Austrije A. Van der Belen u poseti Republici Srbiji
NOVI KONTROLNI DOKUMENT ZA SRPSKE PREVOZNIKE
ODLUKA O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O UKIDANJU VIZA ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU ZA DRŽAVLJANE ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN, NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA
Predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Srbije u poseti Beču
Poseta državnog sekretara M. Filipović i pomoćnika ministra rudarstava i energetike J. Simović Beču, 8-10. oktobra
Najava obeležavanja 200 godina od štampanja Vukovog rječnika
Komemoracija u Alkovenu, 1. oktobar 2018. godine
Poseta S. Trifunović, pomoćnice ministra za informisanje i medije Beču, 1-4.10.2018. godine
Ambasador Nebojša Rodić na ambasadorskom prijemu kod predsednika pokrajine Burgenland H. Nisla
Srpski dani kulture u Beču, 27.09-30.09.2018. godine
Promocija knjige prof. dr Vojkana Stanića u Beču, 22. septembar o.g.
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković u poseti Beču
Gostovanje prof. dr Predraga Markovića u Beču
Susret ambasadora Mađarske u Austriji A. Nađija sa ambasadorom N. Rodićem, 14. septembar 2018. godine
Poseta državnog sekretara MUP Srbije Biljane Popović Ivković Beču, 13. septembar 2018. godine
Politički direktor MSP amb. Zoran Vujić u poseti Austriji
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u poseti Austriji
Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU (Gymnich), Beč 31. avgust 2018. godine
Predsednik Aleksandar Vučić na Evropskom forumu Alpbah
Susret ambasadora Republike Srbije u Beču i episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u poseti Austriji
OBAVEŠTENJE
Novi ambasador Republike Srbije u Republici Austriji stupio na dužnost
“Orlovi” u Austriji
„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ u sardnjni sa Centralnom bibliotekom Beča
Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
Poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Beču, 1. i 2. Februara 2017. godine
Predsednik AP Vojvodina u poseti Republici Austriji
Mladi preduzetnici u poseti Austriji
Predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma u radnoj poseti Beču
Pozivnica za Vareš Klasik Festival pod nazivom "ZaJedno, T(w)ogether, ZuSamme(l)n"
Теслин времеплов у Бечу - Teslin vremeplov u Beču
Izveštaj Kurira o problemima srpskih radnika u Beču
Sporazumi Vlade Republike Srbije o ukidanju viza
Dan sećanja na prognane i stradale Srbe
Poseta ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja A. Vulina R. Austrji
U Muzeju književnosti otvorena izložba „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu“
Izložba „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu“, Grillparzerhaus, Johannesgasse 6, 1010 Beč 27. april – 16. maj 2017.
Javni poziv za predloge za nacionalna priznanja
Srpski rukopisi u Beču
Osamnaest godina od početka NATO agresije
Izbori za predsednika R. Srbije, glasanje u inostranstvu - obaveštenje birača
Izbori za predsednika Republike - glasanje u inostranstvu
Prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije, 9.2.2017. god.
OTVORENA BIBLIOTEKA SRPSKOG CENTRA U BEČU
PRIZINAVANJE VOZAČKIH DOZVOLA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLICI AUSTRIJI
Narodna biblioteka Srbije donirala 265 knjiga Biblioteci Srpskog centra u Beču
Sedma medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu
Postavljanje spomen ploče Savi Mrkalju
Projekat "Da ja budem ja" - dokumentarni film, izložbа i koncert
Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Ministar Dačić u Beču razgovarao sa šefom austrijske diplomatije
Poseta delegacije SO Jagodina Beču, 8-9. novembar 2016.
Otkrivanje spomen ploče filologu, pesniku i reformatoru srpskog jezika Savi Mrkalju
Sastanak ministara odbrane Centralnoevropske odbrambene saradnje
OGLAS ZA PRUŽANjE USLUGA U CILjU OTUDjENjA NEPOKRETNOSTI – OTUDjENjA DIPLOMATSKE NEPOKRETNE IMOVINE U NjUJORKU (SJEDINjENE AMERIČKE DRŽAVE), TOKIJU (JAPAN), BONU (NEMAČKA) I BERNU (ŠVAJCARSKA)
KONCERTI SRPSKIH I AUSTRIJSKIH SAVREMENIH KOMPOZITORA
Rezultati konkursa za sufinansiranje projekata
NOVI SAD – KANDIDAT ZA EVROPSKU PRESTONICU KULTURE 2021. GODINE
Učešće predsednika Vlade RS Aleksandra Vučića i PPV i MUP RS Nebojše Stefanovića na „Konferenciji o migracijama duž balkanske rute“ – Beč, 24.09.2016.
Istraživanje srpskih srednjovekovnih rukopisa u Austrijskoj nacionalnoj biblioteci
Predstava „Mi o Vuku, a Vuk na vrata – čardak ni na nebu ni na zemlji“
Dobrotvorni koncert za obnavljanje Saborne crkve Sv.Save izgorele u Njujorku - 17.07.2016.
Galerija Matice srpske u Novom Sadu (Srbija) i Umetničko-istorijski muzej u Beču potpisali Protokol o saradnji za period 2016‒2019
OBAVEŠTENJE
Polaganje venaca u Mauthauzenu, Rajferdorfu, Melku, Ašahu, Ebenzeu i Guzenu
Dan pobede nad fašizmom, 9.maj 2016.
JAVNI POZIV za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja
OBAVEŠTENJE!
Istraživanje o bibliotekama u rasejanju
Sedamnaest godina od početka NATO agresije
Obaveštenje za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu
Srpski policajac odlikovan u MUP R. Austrije
Pogrom na Kosovu i Metohiji 17-18. mart 2004. - dvanaest godina posle
Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016. god.
Ministri Ivica Dačić i Nebojša Stefanović na Konferenciji o migracijama u Beču, 24.2.2016.
PPV i MSP Ivica Dačić učestvovao je na Godišnjem sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Centralno-evropske inicijative i Konferenciji o Zapadnom Balkanu (Beč, 02-03.jun 2014.)
Elementarne nepogode u R.Srbiji
Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovao je 16. juna 2013. na 18. Evropskom forumu Vahau u Austriji
Intevjui predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivice Dačića tokom posete Austriji
Pogrom na Kosovu i Metohiji 17-18. marta 2004. godine
Poseta delegacije grada Jagodine Beču
Prijem povodom Dana državnosti R. Srbije - Beč, 15.02.2013.
Direktorka Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu dr Slavka Drašković u poseti Beču
Poseta ministra pravde i državne uprave Republike Srbije N.Selakovića Beču
Donacija Austrijsko-srpskog društva Institutu za istraživanje raka u Dečijoj bolnici Sv.Ana