| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време Амбасаде
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова

Радно време Конзуларног одељења
(рад са странкама):

понедељак - петак: 08:30 - 13:00 часова

среда 15:00 - 18:00 часова

Празници

Адреса Амбасаде (политика, култура, економија...) 

Ölzeltgasse 3              

1030 WIEN

ÖSTERREICH            

Адреса Конзуларног одељења (пасоши,пријаве,овлашћења,путни листови, овере, држављанство...)

Gumpendorferstrasse 83

3 Stock, 1060 WIEN

ÖSTERREICH

Телефон: + 431 / 713-25-95 Локација Амбасаде, Локација Конзуларног одељења
Факс:         + 431 / 713-25-97 Конзуларна надлежност
E-mail: embassy.vienna@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.vienna.mfa.gov.rs  

Конзуларно одељење (пасоши, пријаве,

овлашћења, путни листови, држављанство...)

 
Телефон:+43(1)544-7585 Адреса конзуларног одељења
Факс:      +43(1)544-7595 Gumpendorferstrasse 83
E-mail:  consulate.vienna@mfa.rs 3 Stock, A-1060
Локација/Мапа  Конзуларног одељења WIEN, Österreich

 


 
Отворена књига жалости поводом смрти Његове светости Патријарха српског господина Иринеја

     Поводом смрти Његове светости, Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја отворена је књига жалости у Амбасади Републике Србије у Бечу. Због актуелне епидемиолшке ситуације, молимо да изјаве саучешћа доставите електронски на и-маил Амбасаде: embassy.vienna@mfa.rs.


:

РЕЖИМ ПУТОВАЊА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


 
 
Отворена књига жалости поводом смрти Његове светости Патријарха српског господина Иринеја

     Поводом смрти Његове светости, Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја отворена је књига жалости у Амбасади Републике Србије у Бечу. Због актуелне епидемиолшке ситуације, молимо да изјаве саучешћа доставите електронски на и-маил Амбасаде: embassy.vienna@mfa.rs.


Важеће епидемиолошке мере у Републици Аустрији од 17.11.2020. до 6.12.2020. године

У циљу спречавања даљег ширења Ковид-19 у Аустрији ће бити ограничене поједине области јавног живота. С тим у вези почевши од наведеног датума важеће следеће мере:


1. Забрана напуштања места становања осим у следећим случајевима:
• Одлазак на посао
• Намиривање основних животних потреба
• Помоћ другом лицу
• Рекреација

2. Забрана социјалних контаката са особама које не живе у заједничком домаћинству. Изузетак су лица која живе сама, која имају право да се састају са једном особом из другог домаћинства.

3. Обавеза ношења заштитне маске на јавним местима у затвореном простору и обавеза држања одстојања од 1м од лица која не живе у заједничком домаћинству.

4. Школе и универзитети прелазе на наставу на даљину. И даље постоји могућност чувања деце, уколико за то постоји потреба.

5. Све продавнице и локали за пружање услуга су затворени. Од 6 до 19 сати и даље смеју бити отворене продавнице животних намирница, дрогерије, банке, поште, ауто-механичарске радионице и радионице за бицикле. Дуже радно време могуће је за апотеке и бензинске пумпе. Сваки купац мора да има 10м2 простора за куповину. Приликом куповине неопходно је ношење заштитне маске.

6. Забрањене су све приватне прославе као што су свадбе, прославе годишњица и рођендана. Сахранама сме да присуствује највише 50 особа, уз ношење заштитних маски И поштовање обаевзног размака.
7. Забрањују се контакти спортови, а спортске хале и купалишта су затворени (осим за професионалне спортисте).

8. Угоститељски објекти су затворени. Јела и пиће могу да се преузимају из локала од 6 до 19 сати или да се наручују преко курирских служби без временског ограничења.

9. Отказују се све манифестације, а библиотеке, позоришта, биоскопи и концертне сале остају затворени.

10. У домовима за старе и негу дозвољене су посете једном недељно, највише један посетилац по станару само после брзог теста односно с ФФП2-маском.

11. Дозвољено је посећивање цркви. Религијске заједнице утврђују сопствена правила ради у циљу смањивања ризика од инфекције, али у затвореним просторима постоји обавеза ношења заштитне маске.

Где могу бесплатно да се тестирам?
У Бечу постоје 2 такозване улице за тестирање (Тестстраßен), где можете бесплатно да се тестирате, ако испуњавате критеријуме за тест.  Можете се довести својим возилом (Дриве-Ин) или доћи пешке (Wалк-Ин). „Тестстраßен“ су отворене од понедељка до недеље од 06:00 до 21:00 сати .
„Тестстраßен“ стоје на располагању само људима који у Бечу живе или раде.

• Без симптома: Тестстраßе код Ернст-Хаппел-стадиона
• Без симптома или с лакшим симптомима: Тестстраßе на Донауинсел-у – Флоридсдорфер Брüцке
У обе „Тестстраßен“ тестира се на основу  „Гургелтест“-а (мућкање течности у грлу).

У случају да имате симптоме сличне грипу можете отићи у неку од ординација с посебним локалом за тестирање (Цхецкбоx-Ординатион) и тамо урадити антиген-тест на ЦОВИД-19. „Цхецкбоxен“ су отворени сваког дана од 7 до 19 сати. Обавезна је претходна најава. Термини могу да се доделе најраније 3 дана унапред. 

 


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Измењени режим рада Конзуларног одељења са странкама

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Р. Аустрији и увођења нових мера, обавештавамо да ће Конзуларно одељење Амбасаде Р. Србије у Бечу, од 17. новембра 2020. године до 6. децембра 2020. године, ограничити рад са странкама само на хитне и неодложне случајеве, уз обавезну претходну најаву на телефон +43 (1) 544-7585-229 сваког радног дана, у периоду од 13:00-15:30 часова.

Свим грађанима који су имали заказане термине у периоду од 17. новембра до 6. децембра 2020. године ће бити омогућена реализација истих након нормализације рада Конзуларног одељења.

Молимо грађане којима захтеви нису неодложни и хитни, да имају разумевање и одложе свој долазак у просторије Конзуларног одељења Амбасаде Републике Србије у Бечу.

Грађани ће благовремено бити обавештени путем интернет странице Амбасаде о почетку нормалног функционисања Конзуларног одељења.

Хвала свим грађанима на разумевању.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова