| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса Амбасаде (политика, култура, економија)

Ölzeltgasse 3              

1030 WIEN

ÖSTERREICH

Телефон: +43 1 712-2584
Факс:+43 1 713-2597
E-mail: srb.emb.austria@mfa.rs

Веб сајт: http://www.vienna.mfa.gov.rs

Твитер: @SRBinAustria

Локација Амбасаде

Радно време Амбасаде
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова

Радно време Конзуларног одељења
(рад са странкама):

понедељак - петак: 08:30 - 13:00 часова

среда 15:00 - 18:00 часова

Празници

Адреса Конзуларног одељења (пасоши,пријаве,овлашћења,путни листови, овере, држављанство)

Gumpendorferstrasse 83

3 Stock, 1060 WIEN

ÖSTERREICH

Телефон:+43 1 544-7585

Факс: +43 1 544-7595

E-mail:  consulate.vienna@mfa.rs

Локација Конзуларног одељења

Конзуларна надлежност

Почасни конзули

 

 

Raiffeisenlandesbank

IBAN: AT45 3200 0007 1025 7426

SWIFT: RLNWATWWXXX

 
 

 

 

 
ИНФО

Обавештавамо грађане да се од 01. маја 2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Амбасади обавља искључиво платним картицама.

 

 


 
 
Одржавање првог „Сајма жена“ у граду Леоберсдорфу

27. април 2024. године

Амбасада Р. Србије у Бечу се одазвала позиву за присуство првом „Сајму жена“ који је 27. априла 2024.г. у граду Леоберсдорфу приредило Друштво аустријско-српских жена, организација која се бави зближавањем и промовисањем односа и сарадње између жена из Аустрије и Србије, посебно у области економске, социјалне и културне размене.
На Сајму жена су, осим привредница српског порекла из Аустрије, учествовале и аустријске привреднице, али је знатан број жена излагача дошао из Новог Сада, Темерина, Чуруга, Горњег Милановца, као и из Републике Српске. Сајам је организован са циљем стварања платформе која може послужити за упознавање, повезивање и међусобно подржавање жена које се баве различитим привредним областима. Гостима и посетиоцима је представљен разноврстан асортиман производа и услуга: ручни рад, прехрамбени производи, средства за негу и хигијену, туристичка понуда, израда накита, украса, употребних производа од дрвета и др.

На Сајму су, након свечаног отварања и представљања будућих активности и циљева Друштва аустријско-српских жена, уследила бројна предавања и радионице из области интересантних савременој жени, у првом реду се говорило о здравственој заштити, очувању телесног и менталног здравља, односу са децом, исхрани, развијању креативности и корисних хобија, покретању сопственог посла и др. Програм је затворила др Гудрун Куглер, народна посланица и предсeдница Групе пријатељства Аустрије и Србије у Савезном парламенту Р. Аустрије, говорећи о улози жене у политици.
Први Сајам жена је био посећен, добро организован и конципиран, подржан од бројних спонзора и партнера, међу којима су Привредна комора Србије, Представништво Републике Српске у Аустрији, Савеза Срба у Аустрији, али и аустријске фирме BFI Niederösterreich, AK Niederösterreich, у чијем фокусу су образовање, школовање и запошљавање.


Обележавање Дана Војске Републике Србије

23. април 2024. године

Поводом Дана Војске Републике Србије, 23. априла, амбасадор М. Благојевић и изасланик одбране Војске Србије Ж. Босанац примили су у посету припаднике Министарства одбране и Војске Србије и Министарства унутрашњих послова који су полазници Регионалног стратешког лидерства на Академији националне одбране. Курс се одржава у периоду између 23-25. априла 2024. године у Аустрији.

У срдачном разговору, амбасадор М. Благојевић пожелео је добродошлицу и информисао саговорнике о односима Србије и Аустрије, будућим плановима сарадње, уз осврт на актуелне изазове са којима се суочава Р. Србија на међународном плану.

 


Присуство Њ. Е. Марка Благојевића на отварању Регионалног стратешког лидерског курса на Академији националне одбране у Бечу

23. април 2024. године

Амбасадор М. Благојевић, заједно са изаслаником одбране Војске Србије пк Ж. Босанцем,  присуствовао је отварању курса Регионалног стратешког лидерства на Академији националне одбране у Бечу, који је свечано отворила К. Тарнер, министарка одбране Аустрије. Курс се реализује у оквиру иницијативе „Кремс формат“ који чине Р. Аустрија, Р. Србија, Р. Северна Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Р. Албанија.


Курс се сматра прекретницом у регионалној сарадњи, наглашавајући посвећеност миру и стабилности на Западном Балкану. Он пружа платформу за размену најбољих пракси и заједничких решења за транснационалне изазове. Курс је део регионалног програма сарадње Министарства одбране Аустрије са партнерима на Западном Балкану и покренут је 2018. године.
Испред Републике Србије курс похађају четири припадника Војске Србије и један припадник Министарства унутрашњих послова.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова