Printer Friendly Version Poseta Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija Ambasadi Srbije u Austriji @ 12 June 2023 02:22 PM

12. jun 2023. godine

Ambasada Srbije u Austriji imala je tu čast da ugosti Njegovu Svetost Patrijarha srpskog g. Porfirija i arhijere Srpske pravoslavne crkve. Patrijarh srpski g. Porfirije istakao je zadovoljstvo povodom učinjene posete Eparhiji austrijsko-švajcarskoj.
Ambasador Srbije N. Rodić, sa svoje strane, informisao je o bilateralnim odnosima Srbije i Austrije i izrazio zahvalnost povodom posete Njegove Svetosti Ambasadi Srbije. On je ukazao na značaj Srpske pravoslavne crkve kao jednog od stožera srpskog naroda širom Austrije, ali i u rasejanju.


Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije boravio je u višednevnoj poseti Eparhiji austrijsko-švajcarskoj i tom priliko održao niz značajnih razgovora sa zvaničnicima Austrije. Ujedno, 10. juna 2023. godine Patrijarh srpski g. Porfirije je osveštao spomen-kapelu Svetih Srpskih Novomučenika na groblju bivšeg logora u Mauthauzenu, a zatim služio svetu arhijerejsku Liturgiju.