Printer Friendly Version Посета Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија Амбасади Србије у Аустрији @ 12 June 2023 02:21 PM

12. јун 2023. године

Амбасада Србије у Аустрији имала је ту част да угости Његову Светост Патријарха српског г. Порфирија и архијере Српске православне цркве. Патријарх српски г. Порфирије истакао је задовољство поводом учињене посете Епархији аустријско-швајцарској.
Амбасадор Србије Н. Родић, са своје стране, информисао је о билатералним односима Србије и Аустрије и изразио захвалност поводом посете Његове Светости Амбасади Србије. Он је указао на значај Српске православне цркве као једног од стожера српског народа широм Аустрије, али и у расејању.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије боравио је у вишедневној посети Епархији аустријско-швајцарској и том прилико одржао низ значајних разговора са званичницима Аустрије. Уједно, 10. јуна 2023. године Патријарх српски г. Порфирије је освештао спомен-капелу Светих Српских Новомученика на гробљу бившег логора у Маутхаузену, а затим служио свету архијерејску Литургију.