Printer Friendly Version Poseta članova muzičke radionice za osobe sa invaliditetom Dnevnog boravka ŠOSO ,,Milan Petrović" iz Novog Sada i inkluzivnog orkestra ,,Dobri ljudi" koji deluje u okviru nje @ 23 February 2023 01:37 PM

23. februar 2023. godine


Ambasada Republike Srbije ugostila je članove inkluzivnog orkestra „Dobri ljudi“ iz Novog Sada koji su u posetu Beču radi učešća na „The Zero Project Conference 2023“ koja se održava u sedištu UN u Beču, 22-24. februara 2023. godine, uz učešće drugih eminentnih organizacija i ličnosti sa širokom inkluzivnom tematikom. Članovi orkestra predstavili su Ambasadi svoj rad kao i buduće planove i zahvalili se na prijemu.


Ambasador Nebojša Rodić istakao je značaj rada organizacija i udruženja koji promovišu inkluziju osoba sa invaliditetom, dajući tako mogućnost i prilike da se i drugi upoznaju sa potrebama istih. Uz čestitke povodom dobijanja prestižne nagrade, ambasador Rodić naglasio je spremnost Ambasade Srbije u Austriji da podrži buduće aktivnosti i zahvalio se članovima orkestra na predstavljanju Srbije u najboljem svetlu.  


Radionica i orkestar su dobitnici prestižne godišnje nagrade a  u oblasti inkluzije na konkursu ,,The Zero Project Conference 2023" na kome je bilo prijavljeno 350 projekata iz 80 zemalja sveta i izabrano 74 projekta u više kategorija.


Muzička radionica je zasnovana na upotrebi nove tehnologije i muzičkih instrumenata koji omogućavaju aktivno učešće OSI u procesu izvođenja i stvaranja muzike.