Printer Friendly Version Посета чланова музичке радионице за особе са инвалидитетом Дневног боравка ШОСО ,,Милан Петровић" из Новог Сада и инклузивног оркестра ,,Добри људи" који делује у оквиру ње @ 23 February 2023 01:34 PM

23. фебруар 2023. године



Амбасада Републике Србије угостила је чланове инклузивног оркестра „Добри људи“ из Новог Сада који су у посету Бечу ради учешћа на „The Zero Project Conference 2023“ која се одржава у седишту УН у Бечу, 22-24. фебруара 2023. године, уз учешће других еминентних организација и личности са широком инклузивном тематиком. Чланови оркестра представили су Амбасади свој рад као и будуће планове и захвалили се на пријему.


Амбасадор Небојша Родић истакао је значај рада организација и удружења који промовишу инклузију особа са инвалидитетом, дајући тако могућност и прилике да се и други упознају са потребама истих. Уз честитке поводом добијања престижне награде, амбасадор Родић нагласио је спремност Амбасаде Србије у Аустрији да подржи будуће активности и захвалио се члановима оркестра на представљању Србије у најбољем светлу.  


Радионица и оркестар су добитници престижне годишње награде а  у области инклузије на конкурсу ,,The Zero Project Conference 2023" на коме је било пријављено 350 пројеката из 80 земаља света и изабрано 74 пројекта у више категорија.


Музичка радионица је заснована на употреби нове технологије и музичких инструмената који омогућавају активно учешће ОСИ у процесу извођења и стварања музике.