Printer Friendly Version Obeležavanje Dana državnosti i Vojske Srbije u Republici Austriji @ 17 February 2023 03:39 PM

15. februar 2023. godine

Ambasada Republike Srbije u Republici Austriji obeležila je Dan državnosti i Vojske Srbije uz prisustvo brojnih gostiju iz političkog, javnog i društvenog života zemlje domaćina, diplomatskog i vojnog kora i velikog broja predstavnika srpske dijaspore.


Ambasador Republike Srbije u Republici Srbiji prof. dr Nebojša Rodić istakao je da je u pitanju najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije. Upoznao je prisutne o sveobuhvatnim, stabilnim i veoma intenzivnim odnosima Srbije i Austrije. Ujedno, ambasador N. Rodić istakao je da politička i ekonomska situacija u Republici Srbiji, na čelu sa predsednikom A. Vučićem, njegovom odlučnom, stabilnom i hrabrom politikom, kao i politikom Vlade R. Srbije čini građane Srbije ponosnim, snažnim i spokojnim građanima Evrope i celog sveta.


Ambasador prof. dr Žarko Obradović, stalni predstavnik Republike Srbije pri OEBS i drugim međunarodnim organizacijama se takođe obrati prisutnima i istakao je da se obeležava dan koji nas podseća na dve činjenice kada su u pitanju narodi poput našeg – narodi suočeni sa mnogim geopolitičkim izazovima, ali dosledni u negovanju sopstvene slobode. Prvo, da moraju neprestano da rade na očuvanju svoje nezavisnosti i promovisanju svojih vrednosti. Drugo, da je svet povezan, i da svaka država, bez obzira na veličinu, ima svoju ulogu u razvoju i napretku čovečanstva.