Printer Friendly Version Обележавање Дана државности и Војске Србије у Републици Аустрији @ 17 February 2023 03:37 PM

15. фебруар 2023. године

Амбасада Републике Србије у Републици Аустрији обележила је Дан државности и Војске Србије уз присуство бројних гостију из политичког, јавног и друштвеног живота земље домаћина, дипломатског и војног кора и великог броја представника српске дијаспоре.


Амбасадор Републике Србије у Републици Србији проф. др Небојша Родић истакао је да је у питању најбитнији датум у политичком, културном и историјском календару Србије. Упознао је присутне о свеобухватним, стабилним и веома интензивним односима Србије и Аустрије. Уједно, амбасадор Н. Родић истакао је да политичка и економска ситуација у Републици Србији, на челу са председником А. Вучићем, његовом одлучном, стабилном и храбром политиком, као и политиком Владе Р. Србије чини грађане Србије поносним, снажним и спокојним грађанима Европе и целог света.


Амбасадор проф. др Жарко Обрадовић, стални представник Републике Србије при ОЕБС и другим међународним организацијама се такође обрати присутнима и истакао је да се обележава дан који нас подсећа на две чињенице када су у питању народи попут нашег – народи суочени са многим геополитичким изазовима, али доследни у неговању сопствене слободе. Прво, да морају непрестано да раде на очувању своје независности и промовисању својих вредности. Друго, да је свет повезан, и да свака држава, без обзира на величину, има своју улогу у развоју и напретку човечанства.