Printer Friendly Version Održan „Poslovni dan dijaspore grada Požarevca“ i „Prvi poslovni foruma Roma iz dijaspore“ @ 28 January 2023 01:26 PM

 28. januar 2023. godine

Ambasador Nebojša Rodić bio je domaćin skupa „Poslovni dan dijaspore grada Požarevca“ i „Prvog poslovnog foruma Roma iz dijaspore“ u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i projekta Link Ur! Serbia II, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva za evropske integracije i Ambasadom Republike Srbije u Austriji.


Cilj ovog dorađaja je podsticanje dijaloga i konkretne saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji zainteresovanih da investiraju u rodni kraj i predstavnika lokalne samouprave grada Požarevac i drugih relevantnih partnera na regionalnom i nacionalnom nivou. Investitori iz redova srpske dijaspore su imali priliku da predstave svoje investicione projekte i inicijative i da zajedno sa predstavnicima grada Požarevca dogovore saradnju i utvrde zajedničke korake koji će olakšati njihovu realizaciju.