Printer Friendly Version Посета чланова Посланичке групе пријатељства са Аустријом Народне скупштине Републике Србије партнерској делегацији у Парламенту Аустрије @ 25 January 2023 02:39 PM

25. јануар 2023. године

Драган Марковић, председник Јединствене Србије и народни посланик, као председник Парламентарне групе пријатељства са Аустријом, предводио је делегацију од 12 посланика, која је посетила Парламент Републике Аустрије и имала састанак са аустријским посланицима, члановима Посланичке групе пријатељства са Србијом, на челу са председницом ове парламентарне групе Гудрун Куглер.


На састанку су посланици отворено разговарали о свим темама које се тичу билатералних односа, о ситуацији на Западном Балкану и у свету. Поводом ситуације на Косову и Метохији, Драган Марковић информисао је о поседњим дешавањима и континуираном насиљу Албанаца над српским становништвом. Истакао је да се Република Србија чврсто залаже за дијалог и компромис, као и поштовање свих претходно усаглашених споразума.

Драган Марковић информисао је саговорнике о планираној посети 350 студената Србије између 14-16. марта 2023. године Бечу, те да ће се до краја године реализовати још једна таква посета. Уједно, Д. Марковић позвао је домаћине из Аустрије да посете Србију.