Printer Friendly Version Одржан "Пословни дан дијаспоре општине Кладово" и "Пословни дан дијаспоре општине Неготин" у Бечу @ 1 October 2022 02:37 PM

1.10.2022.године 


Амбасадор Небојша Родић био је домаћин скупа "Пословни дан дијаспоре општине Кладово" и "Пословни дан дијаспоре општине Неготин", у организацији Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD) и пројекта Link Uр! Serbia II и сарадњи са Привредном комором Србије, Министарством спољних послова Републике Србије и Амбасадом Републике Србије у Аустрији.
Циљ овог дoraђaja је подстицање дијалога и конкретне сарадње између чланова српске пословне дијаспоре у Аустрији заинтересованих да инвестирају у родни крај и представника локалне самоуправе општине Кладово и оп
штине Неготин и других релевантних партнера на регионалном и националном нивоу. Инвеститори из редова српске дијаспоре су имали прилику да представе своје инвестиционе пројекте и иницијативе и да заједно са представницима општине Кладово и општине Неготин договоре сарадњу и утврде заједничке кораке кoји ћe олакшати њихову реализацију. Поред тога представљене су инвестиционе прилике развијене заједно са локалним самоуправама и Регионалном агенцијом за развој источне Србије (РАРИС) у оквиру пројекта Link Up! Serbia II.
 

Овај догађај је окупио представнике Министарства спољних послова (Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону) и Амбасаде Републике Србије у Аустрији, Привредне коморе Србије, Регионалне агенције за развој источне Србије (РАРИС), општине Кладово и општине Неготин и предузетника из дијаспоре у Аустрији који желе да инвестирају у родном крају.