Printer Friendly Version Razgovor ambasadora Nebojše Rodića sa Evom Ernst Džiedžić @ 7 September 2022 04:59 PM

7.9.2022.


Ambasador Republike Srbije u Beču Nebojša Rodić sastao se sa Evom Ernst Džiedžić, članicom parlamentarne partije „Zeleni“. Na sastanku razmatrane su aktuelne teme u svetu i regionu Zapadnog Balkana.


Ambasador Nebojša Rodić istakao je da je Republika Srbija kredibilan partner Evropske unije. Republika Srbija se konstantno razvija i unapređuje, bez obzira na teškoće koje imamo na tom putu. Sa ponosom je istakao da se državljani Republike Srbije iz inostranstva vraćaju u maticu, što je rezultat dugogodišnjih reformi. Srbija unapređuje svoje odnose sa susedima. Informisao je sagovornicu o inicijativi Otvoreni Balkan, te da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao Samitom u okviru inicijative Otvoreni Balkan prošle nedelje zajedno sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Samitu su prisustvovali i predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu.


Sagovornici su na kraju konstatovali da postoji prostor za unapređenje saradnje sa partijom „Zeleni“, kao dodatni vid unapređenja sveobuhvatne saradnje između Republike Srbije i Republike Austrije.