Printer Friendly Version Разговор амбасадора Небојше Родића са Евом Ернст Џиеџић @ 7 September 2022 04:57 PM

7.9.2022.

Амбасадор Републике Србије у Бечу Небојша Родић састао се са Евом Ернст Џиеџић, чланицом парламентарне партије „Зелени“. На састанку разматране су актуелне теме у свету и региону Западног Балкана.


Амбасадор Небојша Родић истакао је да је Република Србија кредибилан партнер Европске уније. Република Србија се константно развија и унапређује, без обзира на тешкоће које имамо на том путу. Са поносом је истакао да се држављани Републике Србије из иностранства враћају у матицу, што је резултат дугогодишњих реформи. Србија унапређује своје односе са суседима. Информисао је саговорницу о иницијативи Отворени Балкан, те да је председник Републике Србије Александар Вучић председавао Самитом у оквиру иницијативе Отворени Балкан прошле недеље заједно са председником Владе Републике Албаније Едијем Рамом и председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским. Самиту су присуствовали и председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, председавајући Већа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија, министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто и министар спољних послова Републике Турске Мевлут Чавушоглу.

Саговорници су на крају констатовали да постоји простор за унапређење сарадње са партијом „Зелени“, као додатни вид унапређења свеобухватне сарадње између Републике Србије и Републике Аустрије.