Printer Friendly Version Susret ambasadora Nebojše Rodića sa saveznom poslanicom, gospođom Gudrun Kugler i prof. Francom Šausbergerom @ 1 July 2022 03:08 PM

Ambasador Nebojša Rodić je imao radni susret sa saveznom poslanicom, gospođom Gudrun Kugler (Narodna partija, ÖVP), predsedavajućom Poslaničke grupe prijateljstva Austrije i Srbije u Nacionalnom savetu, Donjem domu Parlamenta Austrije. Susret je organizovan pred letnju pauzu u zasedanju austrijskog Parlamenta, kada su sumirani dosadašnji rezultati i razmotreni oblici dalje saradnje i susreti dve parlamentarne grupe prijateljstva. Zajednički je ocenjeno da je u narednom periodu potrebno inicirati i organizovati susrete i razgovore predstavnika srpske dijaspore sa poslanicom Kugler i drugim predstavnicima Parlamenta Austrije, što predstavlja dobru platformu za razmenu iskustava i unapređenje angažmana predstavnika naše dijaspore u Austriji. 

Takođe je realizovan i zajednički susret sa prof. Francom Šausbergerom, osnivačem i predsedavajućim Instituta za regione Evrope i počasnim predsednikom Instituta Karl von Vogelsang.