Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Небојше Родића са савезном посланицом, госпођом Гудрун Куглер и проф. Францом Шаусбергером @ 1 July 2022 03:05 PM

Амбасадор Небојша Родић је имао радни сусрет са савезном посланицом, госпођом Гудрун Куглер (Народна партија, ÖVP), председавајућом Посланичке групе пријатељства Аустрије и Србије у Националном савету, Доњем дому Парламента Аустрије. Сусрет је организован пред летњу паузу у заседању аустријског Парламента, када су сумирани досадашњи резултати и размотрени облици даље сарадње и сусрети две парламентарне групе пријатељства. Заједнички је оцењено да је у наредном периоду потребно иницирати и организовати сусрете и разговоре представника српске дијаспоре са посланицом Куглер и другим представницима Парламента Аустрије, што представља добру платформу за размену искустава и унапређење ангажмана представника наше дијаспоре у Аустрији.

 
Такође је реализован и заједнички сусрет са проф. Францом Шаусбергером, оснивачем и председавајућим Института за регионе Европе и почасним председником Института Karl von Vogelsang.