Printer Friendly Version Selaković: Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije @ 22 March 2022 09:48 AM

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem, koji uskoro završava mandat u našoj zemlji.


Ministar Selaković konstatovao je da su ukupni odnosi Srbije i Austrije veoma dobri, razvijeni i stabilni i da njima umnogome doprinose redovni susreti najviših zvaničnika dveju država.


Selaković se osvrnuo na prošlonedeljnu posetu kancelara Karla Nehamera, istakavši da je ona pokazala da su Srbija i zapadni Balkan u fokusu austrijske spoljne politike. Ovom prilikom je uputio i poziv šefu austrijske diplomatije da posle predstojećih izbora poseti Srbiju.

Šef srpske diplomatije naveo je da smo, pored izuzetnih političkih odnosa, posvećeni stalnom jačanju ekonomske saradnje s Austrijom.


Ministar je sa zadovoljstvom istakao da je Austrija jedan od vodećih privrednih partnera Srbije, ali i jedan od najvećih investitora sa ulaganjima od 2,585 milijardi evra.


Selaković je zahvalio austrijskom Ministarstvu spoljnih poslova na pomoći u organizovanju biračkih mesta za glasanje srpske dijaspore u Austriji na izborima 3. aprila.


Izvor/Foto: www.mfa.gov.rs