Printer Friendly Version Prijem u Ambasadi @ 20 January 2022 01:49 PM

     U znak zahvalnosti za učešće na komemorativnom skupu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih koji je održan u Beogradu u oktobru 2021. godine, ambasador Nebojša Rodić priredio je prijem za ambasadore Namibije, Laosa, Uzbekistana i Šri Lanke koji su učestvovali na pomenutom događaju, a nerezidencijalno prate Republiku Srbiju iz Beča.
     Ambasador Nebojša Rodić se tom prilikom zahvalio prisutnima na doslednom stavu kada je reč o JPNK, u svoje lično ime, kao i u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, te podsetio da će u Srbiji uvek imati iskrenog prijatelja. S tim u vezi, ambasador Rodić je ukazao na program stipendija Vlade Srbije pod nazivom „Svet u Srbiji“, namenjen studentima iz Pokreta nesvrstanih koji žele da nastave svoje obrazovanje u Srbiji. 
     Prisutni ambasadori su pohvalili odličnu organizaciju skupa povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih, te preneli svoju zahvalnost na naporima koje Srbija čini kada je reč o doslednom poštovanju međunarodnog prava.