Printer Friendly Version Пријем у Амбасади @ 20 January 2022 01:47 PM

     У знак захвалности за учешће на комеморативном скупу поводом 60. годишњице Покрета несврстаних који је одржан у Београду у октобру 2021. године, амбасадор Небојша Родић приредио је пријем за амбасадоре Намибије, Лаоса, Узбекистана и Шри Ланке који су учествовали на поменутом догађају, а нерезиденцијално прате Републику Србију из Беча.
     Амбасадор Небојша Родић се том приликом захвалио присутнима на доследном ставу када је реч о ЈПНК, у своје лично име, као и у име председника Републике Србије Александра Вучића и министра спољних послова Николе Селаковића, те подсетио да ће у Србији увек имати искреног пријатеља. С тим у вези, амбасадор Родић је указао на програм стипендија Владе Србије под називом „Свет у Србији“, намењен студентима из Покрета несврстаних који желе да наставе своје образовање у Србији. 
     Присутни амбасадори су похвалили одличну организацију скупа поводом 60. годишњице Покрета несврстаних, те пренели своју захвалност на напорима које Србија чини када је реч о доследном поштовању међународног права.