Printer Friendly Version Ministar Selaković uputio čestitku austrijskom kancelaru i šefu diplomatije @ 7 December 2021 08:09 AM

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je danas saveznom kancelaru Austrije Karlu Nehameru i ministru za evropske i međunarodne poslove Aleksanderu Šalenbergu stupanje na dužnost.

Ministar Selaković, koji se u julu u Beču sa Nehamerom sastao u vreme dok je on bio na funkciji ministra unutrašnjih poslova, istakao je u čestitki da je upravo taj razgovor potvrdio da postoji podudarnost stavova i zajednički interesi u čitavom nizu pitanja od značaja za naše dve zemlje.

„Uveren sam da će bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Austrije nastaviti da se razvijaju i u periodu pred nama, na osnovama međusobnog poverenja i uzajamnog razumevanja, čemu sam spreman da pružim snažan lični doprinos“, naveo je Selaković.

U čestitki šefu austrijske diplomatije Šalenbergu ministar Selaković je poručio da je Srbija zainteresovana da kontinuirano unapređuje odnose sa Austrijom u svim oblastima od obostranog značaja i na temeljima uzajamnog poštovanja i uvažavanja.

„Punopravno članstvo Republike Srbije u EU ostaje naše strateško opredeljenje, zbog čega visoko cenimo Vašu kontinuiranu podršku u procesu sprovođenja reformskih aktivnosti naše zemlje, uz uverenje da ćemo i ubuduće moći da računamo na adekvatno vrednovanje ostvarenog napretka“, naveo je Selaković.