Printer Friendly Version Министар Селаковић упутио честитку аустријском канцелару и шефу дипломатије @ 7 December 2021 08:08 AM

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је данас савезном канцелару Аустрије Карлу Нехамеру и министру за европске и међународне послове Александеру Шаленбергу ступање на дужност.

Министар Селаковић, који се у јулу у Бечу са Нехамером састао у време док је он био на функцији министра унутрашњих послова, истакао је у честитки да је управо тај разговор потврдио да постоји подударност ставова и заједнички интереси у читавом низу питања од значаја за наше две земље.

„Уверен сам да ће билатерални односи Републике Србије и Републике Аустрије наставити да се развијају и у периоду пред нама, на основама међусобног поверења и узајамног разумевања, чему сам спреман да пружим снажан лични допринос“, навео је Селаковић.

У честитки шефу аустријске дипломатије Шаленбергу министар Селаковић је поручио да је Србија заинтересована да континуирано унапређује односе са Аустријом у свим областима од обостраног значаја и на темељима узајамног поштовања и уважавања.

„Пуноправно чланство Републике Србије у ЕУ остаје наше стратешко опредељење, због чега високо ценимо Вашу континуирану подршку у процесу спровођења реформских активности наше земље, уз уверење да ћемо и убудуће моћи да рачунамо на адекватно вредновање оствареног напретка“, навео је Селаковић.