Printer Friendly Version Sastanak amb. Rodića i poslanice G. Kugler @ 11 October 2021 02:21 PM

     Ambasador Nebojša Rodić sastao se danas, 11. oktobra o.g, sa novom predsednicom Parlamentarne grupe prijateljstva Austrija-Srbija poslanicom Gudrun Kugler (Austrijska narodna partija – ÖVP). Poslanica G. Kugler, koja je nedavno preuzela funkciju predsedavajuće Grupe prijateljstva je izjavila da je veoma motivisana da radi na jačanju parlamentarne saradnje sa Srbijom, ne samo zbog odličnih sveukupnih bilateralnih odnosa koji su na istorijskom maksimumu, već i zbog brojnosti i uticaja srpske dijaspore u Austriji.
     Ambasador N. Rodić je upoznao sagovornicu sa ekonomskim pokazateljima, podsetivši da je preko 22.000 lica u Republici Srbiji zaposleno u austrijskim firmama, kao i da je Srbija od zemlje iz koje radna snaga odlazi, postala država koja radnu snagu uvozi. Poslanica G. Kugler se saglasila sa iznetim, ukazavši da Austrija Srbiju doživljava kao „Nemačku Zapadnog Balkana“.
     Tokom sastanka dogovoreno je da u narednom periodu Parlamentarna grupa prijateljstva Austrija-Srbija poseti Beograd i susretne se sa poslanicima Parlamentarne grupe prijateljstva u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Image