Printer Friendly Version Selaković: Stabilnost i bezbednost u regionu jedan od prioriteta Srbije @ 16 July 2021 05:23 PM

16. jul 2021. godine

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Beču sa saveznim ministrom unutrašnjih poslova Austrije Karlom Nehamerom.

Selaković je zahvalio sagovorniku na doslednoj podršci koju Austrija pruža Srbiji na planu evrointegracija.

Takođe, Selaković je ukazao na veoma dobre ekonomske odnose i istakao da je Austrija za nas jedan od najvažnijih partnera na polju ekonomije.

Selaković je poručio da je naša zemlja pouzdan partner Austriji u policijskoj saradnji, a osvrnuo se i na uspešnu posetu ministra Nehamera Beogradu tokom koje je potpisan Sporazum između Vlade Srbije i Savezne Vlade Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa.

Naše zemlje, kako je istakao, imaju brojne zajedničke interese koji se ostvaruju upravo kroz saradnju ministarstava unutrašnjih poslova.

Selaković je naglasio da je stabilnost i bezbednost u regionu jedan od prioriteta Srbije, što pokazujemo svakodnevno angažovanjem na političkom, socijalnom i ekonomskom planu, kao i učešćem na multilateralnim forumima.

Selaković je podvukao da je Srbija opredeljena da sa evropskim partnerima sarađuje na trajnom rešavanju problema iregularnih migracija i borbi protiv terorizma.

Dodao je da je Srbija od strane EU prepoznata kao pouzdan i principijelan partner u borbi protiv iregularnih migracija, i poručio da evropske zemlje, u suočavanju sa ovim izazovom, ne treba da štite samo svoje tržište, već i svoju kulturu.