Printer Friendly Version Банка Поштанска штедионица у Амбасади Републике Србије у Републици Аустрији представила пројекат ТИЗИ @ 15 July 2021 01:02 PM

14. јул 2021. године

Банка Поштанска штедионица представила је данас у Амбасади Републике Србије у Републици Аустрији своју нову услугу ТИЗИ, која, уз најмање трошкове, у реалном времену, омогућава брзо, једноставно, сигурно и ефикасно слање новца из иностранства у Србију.

Прву трансакцију обавио је амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић уплативши новац својој породици у Београду.

Изразивши задовољство што је домаћин делегацији Банке Поштанска штедионица, државној банци која ове године обележава 100 година постојања, амбасадор Родић је истакао:
„То је период који је за свако уважавање у било којој европској и светској земљи. Наравно, Банка Поштанска штедионица увек предњачи“, рекао је амбасадор Родић подсетивши да је Банка још 1969. године прва увела IBM технологију у своjе пословање.

„Данас, Банка Поштанска штедионица нам представља свој нови производ, ТИЗИ, који је пре свега намењен нашим грађанима који имају потребу да брзо, јефтино и експедитивно доставе новац својим породицама, пријатељима и драгим људима у домовини. То је огромна предност коју до сада нисмо имали. ТИЗИ пружа могућност да онај ко шаље новац плаћа неупоредиво мању надокнаду, као и да се курс који утврђује Народна банка Србије апсолутно поштује што је гарант да средства која сте из Републике Аустрије упутили својим драгим у Републику Србију буде адекватан износу који ће они да приме“, рекао је амбасадор Небојша Родић и додао:
„Велики број наших грађана овде живи, то су вредни људи који поштено зарађују свој новац и који помажу Републику Србију и са великим поносом гледају сваки дан промену која се у нашој држави догађа. То је нешто што соколи, нешто што даје наду да ће се многи од њих вратити у домовину, не само у тренутку када оду у пензију него и раније да би наставили свој бизнис. Пословање које нам данас Банка Поштанска штедионица представља кроз свој пројекат ТИЗИ је будућност којом Србија иде напред. То је стварно за понос, нешто што нас чини толико задовољним да кроз град Беч, кроз Аустрију можемо да идемо са подигнутом главом и да будемо људи који имају шта да понуде свим својим држављанима, свим људима који имају потребу да преко банке комуницирају са својима у Републици Србији. Хвала вам, желим вам успех и да овај пројекат, који штеди и новац и време, има на стотине хиљада корисника“.

Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, истакао је да је мало градова са којима су наши људи толико повезани, још од 17. века, као што је Беч. Управо због тога овај град изабран је за промоцију нове услуге, која ће олакшати пренос новца из иностранства у Србију што ће много значити нашој дијаспори, као и корисницима у Србији.

Изразивши захвалност домаћинима за подршку која је пружена Банци Поштанска штедионица као државној банци са јасно артикулисаним државним интересом, мр Кекић је истакао:

„Банка Поштанска штедионица у Србији је присутна од Чантавира и Суботице до Трговишта, Врања и Косовске Митровице, од Сјенице и Тутина до Неготина и Кладова. Данас у Бечу представља пројекат ТИЗИ који ће омогућити нашим људима који живе у Бечу као и широм света, који су везани за Србију, да на лакши нашин пошаљу новац својима у Србију. Посебно нам је задовољство да је Србија у претходних неколико година препозната као перспективна и јака држава, па се и ми као банка трудимо да је пратимо и с поносом очекујемо да тако бити и убудуће“. 

Пренос новца из иностранства у Србију омогућен је преко портала ТИЗИ који се налази на сајту Банке Поштанска штедионица (www.posted.co.rs) и свима је доступан.

Јелена Секуловић, директор Сектора за платне картице и дигитално банкарство Банке Поштанска штедионица, објаснила је да пошиљалац на ТИЗИ порталу прво на једноставан начин региструје а затим уноси податке о примаоцу уз број мобилног телефона примаоца. За сада, плаћање у динарима обавља се међународним VISA и UnionPay платним картицама које су издате у иностранству, док је плаћање Master картицама планирано до краја лета.

Банка одмах по одобрењу трансакције платном картицом ставља на располагање новац примаоцу тако што га уплаћује на текући динарски рачун, уколико већ има отворен рачун код Банке Поштанска штедионица или исплатом средстава на шалтеру било које од 206 експозитура Банке у земљи, уколико прималац нема отворен рачун код Банке Поштанска штедионица. У истом третутку Банка шаље СМС примаоцу да су му средства на располагању.

„Овакав начин преноса новца је са безбедносног аспекта рађен и сертификован према највишим стандардима у свету, тако да је поред брзине, ефикасности, једноставног коришћења, као и минималних трошкова за пошиљаоца, гарантована сигурност за све учеснике“, закључила је Јелена Секуловић.


Делегацију Банке Поштанска штедионица, коју је предводио мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора са чланом Извршног одбора Наташом Марковић, чинили су Јелена Секуловић, Биљана Корица и Бојан Рајић.