Printer Friendly Version Sastanak amb. N. Rodića i episkopa Eparhije austrijsko-švajcarske Andreja @ 16 April 2021 01:43 PM

     Ambasador Republike Srbije u Republici Austriji N. Rodić održao je, 16. aprila o.g, redovni susret sa episkopom Eparhije austrijsko-švajcarske Srpske Pravoslavne crkve gospodinom Andrejem. Tom prilikom iskazano je obostrano zadovoljstvo zajedničkim aktivnostima koje su pomogle postavljanju spomen-ploče na rodnoj kući Dijane Budisavljević Obekser u Insbruku, a što je inicirala i realizovala grupa članova Srpske pravoslavne omladine iz Insbruka.


     Ambasador Rodić upoznao je preosvećenog vladiku Andreja sa planom da u prvoj polovini maja poseti Insbruk i susretne se sa gradonačelnikom ovog grada, kao i građanima Srbije koji žive u Tirolu, posebno uvažavajući činjenicu da ovakva poseta iz Ambasade u Beču nije realizovana više od decenije.
U dužem i prijateljskom razgovoru razmatrana su i druga pitanja od obostranog interesa, a pre svega u funkciji zadovoljenja potreba građana Republike Srbije koji žive u Republici Austriji.