Printer Friendly Version Састанак амб. Н. Родића и епископа Епархије аустријско-швајцарске Андреја @ 16 April 2021 01:41 PM

      Амбасадор Републике Србије у Републици Аустрији Н. Родић одржао је, 16. априла о.г, редовни сусрет са епископом Епархије аустријско-швајцарске Српске Православне цркве господином Андрејем. Том приликом исказано је обострано задовољство заједничким активностима које су помогле постављању спомен-плоче на родној кући Дијане Будисављевић Обексер у Инсбруку, а што је иницирала и реализовала група чланова Српске православне омладине из Инсбрука.


      Амбасадор Родић упознао је преосвећеног владику Андреја са планом да у првој половини маја посети Инсбрук и сусретне се са градоначелником овог града, као и грађанима Србије који живе у Тиролу, посебно уважавајући чињеницу да оваква посета из Амбасаде у Бечу није реализована више од деценије.
У дужем и пријатељском разговору разматрана су и друга питања од обостраног интереса, а пре свега у функцији задовољења потреба грађана Републике Србије који живе у Републици Аустрији.