Printer Friendly Version Susret ministarke pravde M. Popović sa ambasadorom Austrije u Beogradu N. Luterotijem @ 21 January 2021 01:29 PM

     Ministarka pravde Maja Popović sastala se danas sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem.
    Ministarka i ambasador su u razgovoru, kojem je prisustvovao i ataše za pravosuđe za Zapadni Balkan Džordž Stava, ocenili da dve zemlje pored tradicionalno dobrih prijateljskih odnosa imaju izuzetnu saradnju na svim nivoima, posebno na političkom i privrednom planu, kao i u oblasti pravosuđa.


     Ministarka Popović je saradnju sa austrijskim Ministarstvom pravde ocenila kao odličnu. Dodala je da je Austrija jedna od zemalja sa kojom imamo najintenzivniju pravnu saradnju, kako u krivičnim, tako i u građanskim stvarima.
     Ministarka Popović naglasila je da se intenzivno radi na sprovođenju reformi pravosudnog sistema u cilju jačanja nezavisnosti i efikasnosti pravosuđa, te u tom smislu ukazala i na predstojeće ustavne promene. 
     Ambasador Luteroti naglasio je da Austrija nastavlja da pruža podršku Srbiji na putu ka EU, na kome je reforma pravosuđa ocenjena  kao važan segment, te da će Ministarstvo pravde Republike Srbije u tom procesu imati svesrdnu podršku i pomoć austrijskih institucija.