Printer Friendly Version Uvođenje obaveze on-lajn registracije za putnike koji dolaze u Republiku Austriju @ 13 January 2021 01:19 PM

     Počevši od 15. januara o.g, na snagu stupaju izmene Uredbe o ulasku u Republiku Austriju. Konkretno, izmene se odnose na uvođenje obavezne on-lajn registracije pre dolaska u Republiku Austriju, te obaveze posedovanja potvrde o izvršenoj elektronskoj registraciji (u štampanoj ili elektronskoj formi) prilikom granične kontrole.
 On-lajn registraciju moguće je izvršiti od 14. januara o.g. na navedenoj veb-adresi: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus in oestereich/pre-travel-clearance.html , gde će putnici moći da navedu razlog dolaska, adresu na kojoj će biti u karantinu i dr. Lica koja spadaju u izuzetke, tj. koja nisu u obavezi da budu u karantinu (putovanje u poslovne svrhe, lica koja poseduju legitimaciju izdatu od strane MIP Austrije, kao i lica koja dolaze u svrhu neophodnog medicinskog lečenja) takođe će biti u obavezi da izvrše on-lajn registraciju, i tom prilikom trebalo bi da označe polje „putovanje spada u izuzetak na osnovu člana 4 ili 5“.
     U izuzetnim slučajevima, ukoliko nije postojala mogućnost on-lajn registracije, lica koja dolaze u Republiku Austriju mogu, kao i do sada, da popune formulare E odnosno F.