Printer Friendly Version Poseta DS I. Tončeva Beču @ 18 May 2020 01:33 PM

      DS I. Tončev boravio je u službenoj poseti Ambasadi Republike Srbije u Beču kako bi se upoznao
sa načinom ostvarivanja diplomatsko-konzularnih obaveza tokom trajanja privremenih mera uvedenih zbog pandemije COVID-19, posebno se interesujući o angažovanju Ambasade u cilju pomoći našim državljanima u Republici Austriji, pogođenim pandemije COVID-19.
      Tom prilikom, DS Tončev je istakao da bi postepeno ublažavanje mera koje je Vlada Republike Austrije donela početkom maja, trebalo iskoristiti u cilju podizanja privrednih aktivnosti na nivo koji je ostvaren tokom prošle godine. Posebno ukazao da, i pored posledica nastalih privremenim merama, obostrani cilj ostaje dostizanje prošlogodišnje robne razmene koja je prevazišla 1,2 milijardi evra.
     DS Tončev se interesovao i za aktivnosti naših klubova i udruženja u kontekstu aktuelne epidemiološke situacije, te istakao važnost njihovog daljeg angažovanja u cilju negovanja odnosa Srba iz dijaspore sa maticom, kao i očuvanja naše tradicije i kulture u Republici Austriji.
      Ambasador  N. Rodić informisao je DS I. Tončeva o aktivnostima Ambasade za predstojeće parlamentarne izbore, kao i o činjenici da je ovaj DKP prvi dobio saglasnost za otvaranje jednog biračkog mesta, ali i da je od zemlje domaćina već zatražena saglasnost za sprovođenje izbornih radnji.
     Ambasador Rodić je takođe upoznao DS Tončeva sa činjenicom da, tokom trajanja privremenih mera, Ambasada Republike Srbije u Austriji nije prekidala svoj rad ni jedan dan, već da su svi zaposleni, u znatno povećanom obimu, izvršavali svoje radne obaveze ali dosledno poštujući sve epidemiološke mere.