Printer Friendly Version Посета ДС И. Тончева Бечу @ 18 May 2020 01:31 PM

      ДС И. Тончев боравио је у службеној посети Амбасади Републике Србије у Бечу како би се упознао
са начином остваривања дипломатско-конзуларних обавеза током трајања привремених мера уведених због пандемије COVID-19, посебно се интересујући о ангажовању Амбасаде у циљу помоћи нашим држављанима у Републици Аустрији, погођеним пандемије COVID-19.
      Том приликом, ДС Тончев је истакао да би постепено ублажавање мера које је Влада Републике Аустрије донела почетком маја, требало искористити у циљу подизања привредних активности на ниво који је остварен током прошле године. Посебно указао да, и поред последица насталих привременим мерама, обострани циљ остаје достизање прошлогодишње робне размене која је превазишла 1,2 милијарди евра.
      ДС Тончев се интересовао и за активности наших клубова и удружења у контексту актуелне епидемиолошке ситуације, те истакао важност њиховог даљег ангажовања у циљу неговања односа Срба из дијаспоре са матицом, као и очувања наше традиције и културе у Републици Аустрији.
      Амбасадор  Н. Родић информисао је ДС И. Тончева о активностима Амбасаде за предстојеће парламентарне изборе, као и о чињеници да је овај ДКП први добио сагласност за отварање једног бирачког места, али и да је од земље домаћина већ затражена сагласност за спровођење изборних радњи.
      Амбасадор Родић је такође упознао ДС Тончева са чињеницом да, током трајања привремених мера, Амбасада Републике Србије у Аустрији није прекидала свој рад ни један дан, већ да су сви запослени, у знатно повећаном обиму, извршавали своје радне обавезе али доследно поштујући све епидемиолошке мере.