Printer Friendly Version VAŽNO OBAVEŠTENJE @ 12 March 2020 05:42 PM

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu za preduzimanjem mera u cilju sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID - 19 / KORONA VIRUS Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije obaveštava sve državljane R. Srbije koji borave na jurisdikcionom području koje pokriva ovo diplomatsko-konzularno predstavništvo sledeće:

- Rad sa strankama se u narednom periodu ograničava samo na hitne i neodložne slučajeve;

- S tim u vezi informišemo građane da će se rad na poslovima biometrijske akvizicije, koji uključuje i uručenje putne isprave i podnošenje zahteva za novi pasoš, privremeno ograničiti radom na hitnim i neodložnim slučajevima, do normalizacije stanja i do poboljšanja epidemiološke situacije;

- Molimo sve građane koji su imali zakazane termine ili im je pasoš u međuvremenu urađen, da se privremeno uzdrže od dolaska u Konzularno odeljenje Ambasade R. Srbije u Beču.

- S obzirom na postojeće okolnosti i gore navedeno, molimo građane kojima svi ostali zahtevi nisu neodložni i hitni, da imaju razumevanje i odlože svoj dolazak u prostorije Konzularnog odeljenja Ambasade Republike Srbije u Beču.

Ova mera biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze, a o njenom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice Ambasade.

Hvala svim građanima na razumevanju.