| |     Ћирилица | Deutsch  
Naslovna
Vučić: Evropu smatramo našom kućom

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je vizionarska ideja Roberta Šumana donela istinsku pobedu novog poverenja nakon Drugog svetskog rata i veru u ujedinjenje različitosti u miru i solidarnosti, uz poruku da tu veru ima i Srbija, kao i nadu da će postati zemlja koja će biti rado viđena u evropskoj porodici naroda.

Vučić je, čestitajući svima u Srbiji i EU Dan Evrope, podsetio da je 9. maj dan kada se slavi i velika pobeda slobode, izvojevana uz ogromne žrtve.

„Dok su užasi rata tinjali, a Evropa lečila rane iz Drugog svetskog rata, ona je imala i ljude poput Roberta Šumana, koji su shvatali da se samo na pomirenju naroda i njihovom zajedništvu može stvarati budućnost”, rekao je Vučić na prijemu povodom Dana Evrope.

Ukazao je da su evropski narodi imali hrabrosti da u nedavnim protivnicima vidi buduće saveznike.

„Šumanova vizionarska ideja da će mir biti sačuvan, ako stvaralačke snage budu srazmerne opasnostima koje prete, da će Evropa izroniti iz konkretnih dostignuća, donela je istinsku pobedu novopronađenog poverenja i veru u ujedinjenje različitosti u miru i solidarnosti”, rekao je Vučić.

On je poručio da tu veru, iako ne izgleda uvek tako, ima i Srbija, kao i nadu da će naša konkretna dostignuća, na dugom i ne lakom putu do članstva u EU biti adekvatno vrednovana.

„I da će Srbija uz vašu pomoć, podršku i kritiku postati zemlja koju ćete rado videti u evropskoj zajednici nacija. Verujem da bismo i mi našom podrškom, pomoći i kritikom doprineli da EU postane još bolje mesto za život”, rekao je Vučić.

Punopravno članstvo u EU, uz kompromisno rešenje za pitanje Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i Srbiju učinimo uređenom i uspešnom što bi značilo da jesmo na dobrom, evropskom putu, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da moramo još mnogo napora da uložimo u reforme, ne što to neko traži od nas, već zato što znamo da to nama i zemlji donosi boljitak.

Istakao je i da su posebno važne važne reforme u vladavini prava kojima se, kaže, sada pristupa sa mnogo više odgovornosti.

„Kod nas postoji neka trka u tome ko će da kaže da je više za Evropu, a ko ispod žita kaže da je manje za Evropu. Evropa ne pripada samo onima koji bi da iskoriste evropski novac, ne pripada onima u vladi koji kažu da su na evropskom putu jer smatraju da time sprečavaju opoziciju da dođe na vlast, ni onima koji smatraju da je to jedini put da se vlasti dočepaju. Svima nama pripada, ali ne možemo da uzmemo iz Evrope samo ono što nam se sviđa, a da ne prihvatamo ono što nam se ne sviđa“, objasnio je on.

Znam, dodao je, koliko nama u Srbiji nije lako kada čujemo kritike u vezi „Kosova“, kao i iz oblasti vladavine prava.

„Sam sam se uverio da smo mi ti koji nismo pridali dovoljno pažnje i posvećen pristup gorućim problemima iz te oblasti. Verujem da ćemo većim elanom uspeti da promenimo odnos građana Srbije i dobijemo veće poštovanje EU na tome što radimo“, istakao je on.

Vučić je istakao i da je EU nesumnjivo najveći donator, investitor, i daleko najvažniji trgovinski partner Srbije i podsetio da se oko dve trećine svih trgovinskih poslova i još više uslužnih delatnosti vezuje za EU, te da su to činjenice, sviđalo se nekome ili ne.

Ukazao je da je pre sedam godina kada je postao predsednik vlade u firmama koje su dolazile iz zemalja EU bilo zaposleno tri puta manje ljudi nego danas.

„To pokazuje koliko smo uprkos svim problemima uspeli da uradimo mnogo toga zajedničkog i napravimo dobre rezultate, da ljudima obezbedimo život, sigurnost na poslu, da pokažemo da možemo da brinemo više o njima“, rekao je Vučić podsećajući i na veliku pomoć EU u oblasti obrazovanja.

Rekao je da je prilikom nedavne posete EU, koju je ocenio najboljom do sada, Srbija dobila dodatnu podršku infrastrukturnim projektima pre svega za modernizaciju, odnosno gotovo izgradnju nove pruge Beograd-Niš-Preševo.

To je, kaže, potvrđeno u pismu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, ističući da je to najlepše pismo koje je dobio do sada iz Brisela.

„Zahvalan sam Fon der Lajen što je istakla da je to prekretnica u našim odnosima. Jeste prekretnica, jer ta podrška prevazilazi sve što smo zajedno uradili i kada pogledate razmere i snagu značaj tog projekta“, kazao je on.

Rekao je da Srbija i njeni građani smatraju Evropu svojom kućom i da zato želimo da damo koliko možemo svoj doprinos miru, kroz regionalno povezivanje, Berlinsku konferenciju i mini Šengen.

„Ohrabren porukom evropskih zvaničnika nadam se da ću moći uskoro da ih ugostim, kako bi razgovarali o daljem ubrzanju našeg evropskog puta“, zaključio je Vučić.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici priredio je večeras prijem povodom obeležavanja 9.maja, Dana Evrope. Prijemu u Skupštini grada Beograda, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, predstavnici diplomatskog kora, javnog života.

Dan Evrope, ustanovljen je u znak sećanja na početak stvaranja Evropske unije (EU) i Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Prijem se održava u sećanje na 9. maj 1950. godine, kada je potpisana Šumanova deklaracija, koja je postavila temelje Evropske unije, projekta koji je doneo najduži period bez rata na Starom kontinentu.

 


Verzija za štampu
Vesti
Obaveštenje u vezi sa neradnim danima
Konkurs Ministarstva kulture Republike Srbije
Predaja kopija akreditivnih pisama ambasadora M. Blagojevića
IZBORI 2023. - PRIJAVLjIVANjE ZA GLASANjE U INOSTRANSTVU
Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti obrazovanja 2023, od 13. oktobra do 23. oktobra 2023. godine
Poseta predstavnika Univerziteta odbrane i polaznika 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane
Poseta učenika dopunskih škola SPKD Prosvjete Ambasadi Srbije
Poseta fudbalske reprezentacije Srbije
Poseta Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija Ambasadi Srbije u Austriji
Poseta Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija Eparhiji austrijsko-švajcarskoj i osvećenje spomen kapele u Mauthauzenu
Razgovor ambasadora N. Rodića sa reprezentativcima Srbije u basketu
Otvaranje izložbe "Moja Srbija", autora Filipa Jovanovića
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Održan Međunarodni karate seminar i takmičenje u gradu Genserndorf
Zahvalnica kulturnog udruženja „Fokus“ ambasadoru Srbije Nebojši Rodiću
Poseta predstavnika Nacionalnog saveta Vlaha Ambasadi Srbije u Beču
Održana 38. smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji
Izložba posvećena liku i delu Vilhemini Mini Karadžić
Knjiga žalosti
Srpski grobovi duž autoputa u Bečkoj šumi
Komemoracija povodom maskara u Štajnu 1945
Ukaz o dodeli odlikovanja
Poseta D. Markovića Palme, predsednika Parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva NSRS, Beču
Poseta članova muzičke radionice za osobe sa invaliditetom Dnevnog boravka ŠOSO ,,Milan Petrović" iz Novog Sada i inkluzivnog orkestra ,,Dobri ljudi" koji deluje u okviru nje
Obeležavanje Dana državnosti i Vojske Srbije u Republici Austriji
Održan tradicionalni Svetosavski bal u Beču
Кonkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
Održana tradicionalna Svetosavska akademija 29. januara 2023. godine u Beču
Održan „Poslovni dan dijaspore grada Požarevca“ i „Prvi poslovni foruma Roma iz dijaspore“
Poseta članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom Narodne skupštine Republike Srbije partnerskoj delegaciji u Parlamentu Austrijе
Otvaranje izložbe naivnog slovačkog slikarstva u Beču
Poseta ministra bez portfelja zaduženog za dijasporu Đorđa Milićevića Austriji, 14-15. januar 2023. godine
Ambasada Republike Srbije u Republici Austriji čestita predstojeće Božićne i novogodišnje praznike, uz želju da 2023. godina donese mir, blagostanje i sreću.
Otvaranje izložbe „Slobodan let“, autora Nemanje Vučkovića
Prisustvo ambasadora Republike Srbije Nebojša Rodićа na skupu država članica Evropske unije i država kandidata
Razbijanje stereotipa o invalidnosti kroz sport – netakmičarski turnir u košarci u invalidskim kolicima
ЈAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA ZA DODELU NACIONALNIH PRIZNANjA ZA IZUZETAN DOPRINOS, REZULTATE I ZASLUGE U OBLASTI OSTVARIVANjA SARADNjE I JAČANjA VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE, KAO I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU
Poseta gradonačelnika Grada Šapca Aleksandra Pajića
Potpisivanje Protokola o saradnji između muzeja
Poseta dečijem muzeju „ZOOM“ u Beču
Polaganje venaca povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji „Bezbednost novinara: zaštita novinara u cilju zaštite demokratije“, u Beču
Selaković na ministarskom sastanku učesnica "Berlinskog procesa"
Ambasador N. Rodić sastao se sa ambasadorkom Nikaragve u Beču S. A. Murilo Centeno
Govor ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića na sednici SB UN povodom izveštaja o radu UNMIK
Ambasadoru R. Srbije u Austriji N. Rodiću uručen Krst vožda Stratimirovića
Razgovor sa predstavnicima Doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ iz Beograda
Ministri Srbije, Austrije i Mađarske o migracijama i energetskoj bezbednosti
Održan "Poslovni dan dijaspore opštine Kladovo" i "Poslovni dan dijaspore opštine Negotin" u Beču
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine
Investiciona i poslovna konferencija dijaspore u Beču
Održan sastanak sa Evom Landrihtinger, generalnom sekretarkom i zamenicom ministra Federalnog ministarstva za rad i ekonomiju Austrije
Održana izložba posvećena radu i stvaralaštvu Nikole Tesle
Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Austrije
Selaković: Intenzivna diplomatska aktivnost u Njujorku, afirmisali smo našu politiku
Obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
Izložba o životu i radu profesora dr. Svetomira Nikolajevića „Od zaborava ka svetlu“
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Ambasador N. Rodić na prijemu u organizaciji gradonačelnika grada Beč M. Ludviga
Razgovor ambasadora Nebojše Rodića sa Evom Ernst Džiedžić
Konferencija međunarodne kulture 2022 - „Kultura budućnosti“
Predsednik Vučić predsedavao Samitom u okviru inicijative Otvoreni Balka
Ambasador Srbije Nebojša Rodić prisustvovao najvećem aero-mitingu u Evropi „AIRPOWER22“
Obeležavanje 30. godišnjice od prvog Austrijskog memorijalnog služenja parastosa u muzeju Aušvic-Birkenau
Ambasador Rodić posetio pravoslavni manastir u Austriji
Obnovljeni nadgrobni spomenici na groblju Krems-Gnajksendorf
Susret ambasadora Nebojše Rodića sa saveznom poslanicom, gospođom Gudrun Kugler i prof. Francom Šausbergerom
Nastavak podrške Austrije evrointegracijama Srbije
Sastanak sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije
Iskreni i prijateljski odnosi Srbije i Austrije
Privrednici iz Štajerske zainteresovani za ulaganje na srpskom tržištu
Predsednik Vučić položio zakletvu
Predsednik Vučić na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma
Selaković: Srbija će se svim diplomatskim i političkim sredstvima boriti protiv zahteva tzv. Kosova u SE
Selaković: Zahtev tzv. Kosova za članstvo u SE u suprotnosti sa pravilima i normama ove organizacije
Selaković: Srbija aktivno uključena u suzbijanje terorizma, radikalizma i ekstremizma
Sastanak ambasadora Nebojše Rodića sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka u Saveznom parlamentu Republike Austrije
Odluke o sufinansiranju projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore kao i matične države i Srba u regionu
POZIVI ZA GLASANjE NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA 03.04.2022. GODINE:
Austrijska smotra srpskog folklora u Švehatu
Oproštajna poseta ambasadora Republike Austrije
Odnosi Srbije i Austrije na uzlaznoj putanji
Selaković: Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije
Sastanak sa saveznim kancelarom Republike Austrije
Glasanje u inostranstvu
Selaković razgovarao sa šefom Delegacije EU i ambasadorima država članica EU
Poseta predsedavajućeg Odbora za odbranu i unutrašnje poslove
Ambasador Rodić sa poslanicom Kugler
Vučić: Slaveći Sretenje šaljemo poruku da želimo slobodnu, jaku i modernu Srbiju
Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta
Dan državnosti Republike Srbije
Beograd dobija Centar za četvrtu industrijsku revoluciju
Poseta saveznoj pokrajini Štajerskoj
Premijera filma Zlatni dečko
Linc: Otvoren počasni konzulat Republike Srbije
Proslava hramovne slave u Beču
Prijem u Ambasadi
Интерактивна онлајн радионица
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Otvaranje Klastera 4 važna prekretnica za Srbiju
Ministar Selaković uputio čestitku austrijskom kancelaru i šefu diplomatije
Važno obaveštenje
Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije
VAŽNO OBAVEŠTENjE
Izložba posvećena Miloradu Paviću
Selaković razgovarao sa Žiofreom i ambasadorima EU
Odluka o dodeli nacionalnih priznanja
Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
"Jedinstvo" dodelilo plaketu Ambasdi Srbije u Beču
Prijem povodom lekarske slave u Ambasadi Srbije u Beču
Važna uloga Uneska za očuvanje srpske baštine na Kosmetu
Srbija očekuje podršku za otvaranje klastera do kraja godine
Poseta Dragana Markovića Palme Beču
Susret amb. N. Rodića i vladike Andreja
Studijska poseta Beču u organizaciji NALED
Obraćanje predsednika Republike Srbije na konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama COP26 održanoj u Glazgovu
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Kontinuirana komunikacija Srbije sa EU o daljim reformama
Otkrivanje spomen-ploče Dijani Budisavljević-Obekser
Bambijevo veče tradicije i kulture
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Sastanak amb. N. Rodića i amb. Ajgnera u MIP Austrije
Selaković pred SBUN: Dijalog i primena postignutih dogovora jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja
Sastanak amb. Rodića i poslanice G. Kugler
Ambasador Nebojša Rodić na otkrivanju spomenika
Odluke o sufinasiranju projekata
Ambasador Nebojša Rodić dočekao predstavnike udruženja „Kasiopea“
Prijem za predstavnike lokalnih samouprava Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Ambasadi Republike Srbije u Beču
Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac
Selaković u Njujorku sa 28 šefova diplomatije o ekonomskim uspesima Srbije i situaciji na KiM
Telefonski razgovor predsednika Vučića sa generalnim sekretarom NATO
Priština ozbiljno ugrozila mir i regionalnu stabilnost
Predsednica Vlade Brnabić na Globalnom Kovid-19 samitu u organizaciji Bele kuće
Rukopoloženje braće Mićić u Lincu
Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Audicija za nove članove Malog hora Prosvjete
Kampanja zaštite imovinskih prava Srba u Federaciji BiH
Boaravak saveznog kancelara R. Austrije S. Kurca u Beogradu, 4. septembar 2021. godine
Zahvalnost Austriji na podršci u procesu evropskih integracija
Radna poseta saveznog kancelara Republike Austrije
Otvoren "Adria Film Fest" u Beču
Konkurs za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja
Ambasador Nebojša Rodić podseća na stradale u "Oluji"
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“
Konkurs za sufinansiranje projekata namenjenih dijaspori
Predsednik Vučić: Odlučili smo - naš cilj je EU, ali je Kina važan partner
Srbija ostvarila veliki uspeh u oblasti digitalizacije
Selaković: Poseta Austriji potvrda je odličnih odnosa i saradnje
Selaković sa predstavnicima Austrijsko-srpskog privrednog foruma
Selaković se susreo sa vladikom austrijsko-švajcarskim Andrejom
Selaković se susreo sa vladikom austrijsko-švajcarskim Andrejom
Selaković: Stabilnost i bezbednost u regionu jedan od prioriteta Srbije
Selaković: Veoma dobra saradnja Srbije i Austrije
Selaković: Izuzetno važno negovati kulturu sećanja na naše pretke
Selaković: Veoma dobra ekonomska saradnja Srbije i Austrije
Banka Poštanska štedionica u Ambasadi Republike Srbije u Republici Austriji predstavila projekat TIZI
Srbija snažno podržava Berlinski proces
Sastanak amb. Rodića i amb. Sirijske Arapske Republike u Republici Austriji
Predsednik Vučić učestvovao na konferenciji „Mini Šengen“
Ambasador Nebojša Rodić otkrio spomen ploču Mini Karadžić
Svečani koncert ansambla članica Austrijskog saveza srpskog folklora
Na Samitu Austrija–Zapadni Balkan u Beču bez konkretnih dogovora
Karavan kulture u Beču
Obraćanje predsednika Republike Srbije na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Poseta ambasadora Rodića Tirolu
Ambasador Rodić na otvaranju obnovljene trajne izložbe u dvorcu Harthajm
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Ministar Selaković predstavio novu uslugu „e-Konzulat“
Sastanak ambasadora Nebojše Rodića sa predsednikom upravnog odbora Instituta za regione Evrope prof. dr. Francom Šausbergerom
Obeležavanje godišnjice oslobođenja logora Mauthauzen
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Vučić: Evropu smatramo našom kućom
Selaković čestitao Dan Evrope Žozepu Borelu
Obeležavanje Dana pobede
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
VAŽNO OBAVEŠTENjE VAKCINACIJA SRPSKIH DRŽAVLjANA IZ DIJASPORE
Predsednik Vučić se sastao putem video linka sa predstavnicima delegacije MMF
Sastanak sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu
SZO ocenila impresivnim proces imunizacije u Srbiji
Sastanak amb. N. Rodića i episkopa Eparhije austrijsko-švajcarske Andreja
Selaković: Priština istrajava u kampanji mržnje prema srpskom narodu
Vakcinacija u Republici Srbiji
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji - 24.03.2021.
Obeležavanje Dana sećanja na 17. mart 2004. godine - Pogrom na Kosovu i Metohiji
Sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije
Republika Srbija u „Mesecu Frankofonije“
Ministar Selaković razgovarao sa ambasadorom Austrije
Čestitke ambasadora N. Rodića povodom međunarodnog Dana žena
Selaković: Borba protiv svih oblika kriminala prioritet Vlade Srbije
Sastanak sa predstavnicima Udruženja „Bewusstseinsregion“
Sastanak sa predstavnicima OSSI
Uručen poklon za Muzej nauke i tehnike
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije izabran za Patrijarha srpskog
Srećan Dan državnosti Republike Srbije!
Sastanak ambasadora Rodića sa Andreasom Otenšlegerom predsednikom parlamentarne Grupe prijateljstva Srbija - Austrija
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Vučić: Srbija spremna za dijalog o KiM, ali neće biti ponižavana
Sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji
Selaković za Politiku: Godina podmlađivanja srpske diplomatije
Selaković i Gujon čestitali Savindan
INFORMACIJA O USPESIMA VLADE REPUBLIKE SRBIJE U BORBI PROTIV COVID-19
Susret ministarke pravde M. Popović sa ambasadorom Austrije u Beogradu N. Luterotijem
INFO
Uvođenje obaveze on-lajn registracije za putnike koji dolaze u Republiku Austriju
Vučić: Srbija po rastu prva u Evropi
Božićna liturgija u Sabornom Hramu Svetog Save u Beču
INFO
Susret Ambasadora Republike Srbije sa Vladikom Austrijsko-Švajcarskim gosp. Andrejem
Selaković: Ove godine novi ambasadori, ali ciljevi isti
Svaki Srbin u dijaspori potencijalni lobista
Vučić: Srbija ostaje na kursu pobedničke politike stabilnosti
Predsednica Vlade Srbije prva evropska premijerka koja je primila antikovid vakcinu
SAOPŠTENjE MINISTARSTVA SPOLjNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE
Poseta ambasadora N. Rodića Lincu
Beč: Otvorena srpska biblioteka sa više od 5.000 knjiga
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Selaković sa rukovodstvom Dunavske komisije u Budimpešti
Selaković: Punopravno članstvo u EU ostaje prioritet nove Vlade
Joksimović i Rot o pregovorima Srbije i novoj metodologiji
SAOPŠTENjE MINISTARSTVA SPOLjNIH POSLOVA
Poziv za učešće na Desetoj medijskoj konferenciji dijaspore i Srba u regionu.
Sastanak sa ambasadorima zemalja članica EU akreditovanih u Srbiji i šefom Delegacije EU
Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja
Važeće epidemiološke mere u Republici Austriji od 17.11.2020. do 6.12.2020. godine
Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Ambasador Nebojša Rodić odao poštu žrtvama terorističkog napada
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Sastanak amb. N. Rodića sa amb. Sultanata Oman
Sastanak ambasadora Rodića sa potpredsednikom Košarkaškog saveza Srbije Igorom Rakočevićem, 9. oktobar 2020. godine
Srbija kao povoljna destinacija za poslovanje
Predavanje prof. dr Predraga Markovića u Beču
Predstavljanje Srbije na dogadjaju pod nazivom "Put svile"
15.09.2020.
Panel diskusija u Skupštini Grada Beča
Pohvala konzularnom odeljenju Republike Srbije u Beču
Sastanak ambasadora N. Rodića sa predsednikom Zajednice srpskih klubova u Beču
Sastanak amb. Turske Ozana Čejhuna sa amb. N. Rodićem
Osnivačka skupština Međunarodne romske organizacije
Pohvala konzularnom odeljenju Republike Srbije u Beču
Informacije u vezi sa neradnim danima Konzularnog odeljenja
Autorka knjige „Beograd“ u poseti Ambasadi
AKTUELNI REŽIM ULASKA DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLjANA U R. SRBIJU
Poseta DS I. Tončeva Beču
Konkurs za sufinansiranje projekata namenjenih dijaspori
OBAVEŠTENJE O RADU SA STRANKAMA
REŽIM ULASKA DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLJANA U REPUBLIKU SRBIJU
IZBORI 2020.
Ukidanje vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije
VAŽNO OBAVEŠTENJE
VAŽNO OBAVEŠTENJE
VAŽNO OBAVEŠTENjE
Uredba Vlade Republike Srbije o merama za vreme vanrednog stanja
IZDAVANjE VIZA – PRIMENA ODLUKE VLADE R.SRBIJE O PROGLAŠENjU BOLESTI COVID-19 I UVOĐENjE VANREDNOG STANjA NA TERITORIJI R. SRBIJI
Zatvoreni granični prelazi Republike Srbije
IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE - 26.APRIL 2020. GODINE
Preporuke Vlade Republike Srbije u vezi sa zaštitom od virusa COVID-19
Festival SKD „Bambi“: „Mi smo deca vesela“
Najava dogadjaja
Sastanak N. Rodića sa amb. Gruzije
Prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije
Reakcije gradonačelnika Beča Mihaela Ludviga na grafite mržnje usmerene protiv Srba
Polaganje venaca na spomenik Vuku Stefanoviću Karadžiću
OBAVEŠTENJE
Prijem kod saveznog kancelara i MIP Austrije
Zaštitnik građana Republike Srbije u poseti Beču
Učešće delegacije Privredne komore Vojvodine na sajmu turizma u Beču
Knjiga žalosti u Ambasadi Sultanata Oman
Knjige žalosti u Ambasadama I.R.Iran i R.Ukrajine
Poseta vladike Andreja Ambasadi
INFO
Održan 22. Svetosavski bal
Arhiva vesti