| |     Ћирилица | Deutsch  
Naslovna
Narodna biblioteka Srbije donirala 265 knjiga Biblioteci Srpskog centra u Beču

U ponedeljak, 12.12.2016. godine, u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Beču upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković poklonio je predstavnicima Biblioteke Srpskog centra (SC) u Beču 265 knjiga. 

Na inicijativu i uz angažovanje Ambasade Republike Srbije u Austriji, kao i zahvaljujući svesrdnoj podršci predsednika SC Milorada Mateovića, sredinom ove godine započeta je akcija oživljavanja i ponovnog otvaranja te važne institucije u Beču, gradu u kojem prema nezvaničnim podacima živi oko 150.000 Srba.

Zahvaljujući donaciji Narodne biblioteke Srbije ponuda Biblioteke u Beču je u kvalitativnom smislu podignuta na viši nivo, odn. upotpunjena je najvažnijim delima srpske i svetske književnosti.

Biblioteka SC u Beču se nalazi na adresi: Lindengasse 61-63/2/V, 1070 Beč. Trenutno raspolaže sa preko 4.000 naslova i počeće sa radom u prvoj polovina januara 2017. Budući članovi biblioteke moći će da koriste biblioteku besplatno.

Ambasada Srbije će nastaviti sa akcijom obogaćivanja knjižnog fonda biblioteke, a sa ciljem očuvanja srpskog identiteta i jačanja kulturnih veza sa maticom.

LINK 1 - NBS

LINK 2 - KURIR


Verzija za štampu
Vesti