| |     Ћирилица | Deutsch  
Naslovna
Projekat "Da ja budem ja" - dokumentarni film, izložbа i koncert

Projekat „Da ja budem ja“, koji je obuhvatio prikazivanje dokumentarnog filma „Aristofan u Dnopolju ili da ja budem ja“, izložbu organskih proizvoda i ručno tkanih i pletenih radova ženskih udruženja iz Ličkog Petrovog sela, Gračaca i Korenice, kao i dve izložbe fotografija („Ličanke u objektivu“ i „Moja sloboda“), organizovan je 15.11. o.g. u prostorijama Diplomatske akademije u Beču.

Projekcija filma „Aristofan u Dnopolju ili da ja budem ja“

Ovaj multidisciplinarni događaj posvećen je ženama-povratnicama u Hrvatskoj. O izazovima njihove svakodnevice u ličkim gradovima i selima govori film „Aristofan u Dnopolju" Nataše Milojević kao i izložba fotografija.


Održavanje ovog događaja podržala je Ambasada Republike Srbije u Beču. Događaju u Diplomatskoj akademiji su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, kao i predstavnici srpske zajednice iz Austrije i medija. Prisutnima su se obratili  Goran Bradić, prvi savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Beču i Nataša Milojević, direktor FOSDI (Fond za soijalne i demokratske inicijative) i autorka programa.

Projekcija filma - publika

Učesnice programa, Ličanke u Ambasadi R. Srbije, 16.11.2016.

U okviru istog projekta u  jednom od najpoznatijih bečkih scenskih klubova „Rajgen“ (Verein Reigen) 11. novembra o.g. organizovan je koncert Katarine Pejak & prijatelja, kojem je u najvećoj meri prisustvovala austrijska publika.

Koncert „Katarina Pejak & Friends“

 


Verzija za štampu
Vesti