| |     Ћирилица | Deutsch  
Naslovna
Istraživanje o bibliotekama u rasejanju

Projekat „Bibliotečki fondovi škola srpskog jezika i organizacija u dijaspori“ koje sprovodi Udruženje građana „Organizacija“ uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova predstavlja istraživanje o trenutnom stanju i perspektivama razvoja biblioteka srpskih organizacija u dijaspori i regionu. Saznanja ovog istraživanja treba da doprinesu nastojanjima nadležnih institucija da unaprede komunikaciju i saradnju sa školama i organizacijama Srba u rasejanju.
Rezultati istraživanja će poslužiti i za unapređenje projekta obogaćivanja knjižnih fondova biblioteka Srba u dijaspori i regionu, koji realizuje Udruženje izdavača i knjižara Srbije u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije.
Ciljne grupe istraživanja su škole srpskog jezika, organizacije, udruženja, crkveno-školske opštine, samostalne biblioteke i neformalne grupe koje se bave očuvanjem nacionalnog i kulturnog identiteta i jačanja veza između matice i Srba u dijaspori i regionu – bez obzira na to da li imaju ili nemaju bibliotečki fond, pošto je cilj istraživanja da se identifikuju problemi i potrebe u ovoj oblasti.
Istraživanje je finansijski pomogla Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
Elektronski upitnik za zainteresovane učesnike dostupan je OVDE.
Kontakt i informacije možete pronaći na Facebook stranici projekta.


Verzija za štampu
Vesti