| |     Ћирилица | Deutsch  
Naslovna
Svečana akademija povodom obeležavanja 200. godina od izdavanja Vukovog „Rječnika“

     U organizaciji Ambasade Republike Srbije i Instituta za slavistiku, u svečanoj sali Univerziteta u Beču je, 23. oktobra o.g, održana svečana Akademija povodom 200. godina od štampanja prvog izdanja Vukovog „Rječnika“.


     Svečanu akademiju su otvorili prof. dr S. Miler, zamenik dekana Univerziteta u Beču, ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić i prof. dr F. Poljakov sa Instituta za Slavistiku u Beču, a među govornicima su bili najeminentniji slavisti iz nemačkog govornog područja kao što su prof. dr G. Neveklovski iz Beča, prof. dr. G. Šubert sa Univerziteta u Jeni, prof. dr M. Okuka iz Minhena i prof. dr M. Mitrović iz Trsta, kao i predsednik Odbora Vukove zadužbine u Beogradu prof. dr B. Suvajdžić.


     Po završetku programa, Ambasada Republike Srbije u Beču priredila je ovim povodom i prijem za prisutne koji je održan u dvorani Univerziteta u Beču.


Verzija za štampu
Kulturni događaji
Važno obaveštenje za predstavnike organizacija Srba u Austriji
Dostupni digitalni sadržaji Ministarstva kulture Republike Srbije
Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore
.
.
Premijera filma Taksi bluz u Beču / Премијера филма такси блуз у Бечу
Promocija knjige „Nizvodno“ autora Đorđa Sibinovića
Изложба Сафари Милице Мрвић - Izložba Safari Milice Mrvić
Premijera filma „Južni vetar“ u Beču!
Svečana akademija povodom obeležavanja 200. godina od izdavanja Vukovog „Rječnika“
Srpski dani kulture u Beču, 27.09-30.09.2018. godine