| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
„Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у сардњни са Централном библиотеком Беча

Поштовани,
 

Овим путем Вас обавештавамо да Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе з сардњни са Централном библиотеком Беча (Bücherein Wien) 22. Марта 2018. године, са почетком у  19:00 , организује књижевно вече.
 

У народном периоду  ће неколико градова из Југоисточне Европе и Дунавског региона носити назив Европска престоница Културе. 2019 Пловдив (Бугарска), 2020 Ријека (Хрватска), 2021 Темишбар (Румунија) и 2021 Нови Сад (Србија). Сви ови градови имају богату и разноврсну историју коју карактерише вишејезичност и мултиетничност. Четири позната аутора ће бити представљена ове градове као и сопствена дела. У централној библиотеци у Бечу ће се ове године представити писац, родом из Новог Сада – Ото Хорват.
 

Књижевно вече је део активности пројекта „ Нови Сад - Европска престоница културе“  , који је закључком Владе Републике Србије (05 број 69-12771/2016) проглашен за пројекат од националног значаја. Нови Сад 2021 је платформа за развој креативних потенцијала града и треба пре свега да мотивише и инспирише раднике у култури, али и све грађане на преиспитивање досадашњих вредности и постављање нових циљева у правцу демократског културног развоја Новог Сада.
 

Информације о самом догађају се могу наћи и на интернет презентацији централне библиотеке у Бечу:
(http://www.buechereien.wien.at/de/programm/veranstaltungskalender/4861)

Позивамо Амбасадора и представнике Амбасаде да својим присуством увеличају догађај. Били бисмо захвални ако би Амбасада омогућила већу видљивост догађаја на својој интернет страници.
 

За даљу комуникацију и додатне информације, испред Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ стоји Вам на располагању колега Ђула Рибар (djula.ribar@ns2021.rs)
 


Верзија за штампу
Вести