| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Народна библиотека Србије донирала 265 књига Библиотеци Српског центра у Бечу

У понедељак, 12.12.2016. године, у просторијама Амбасаде Републике Србије у Бечу управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић поклонио је представницима Библиотеке Српског центра (СЦ) у Бечу 265 књига. 

На иницијативу и уз ангажовање Амбасаде Републике Србије у Аустрији, као и захваљујући свесрдној подршци председника СЦ Милорада Матеовића, средином ове године започета је акција оживљавања и поновног отварања те важне институције у Бечу, граду у којем према незваничним подацима живи око 150.000 Срба.

Захваљујући донацији Народне библиотеке Србије понуда Библиотеке у Бечу је у квалитативном смислу подигнута на виши ниво, одн. употпуњена је најважнијим делима српске и светске књижевности.

Библиотека СЦ у Бечу се налази на адреси: Lindengasse 61-63/2/V, 1070 Беч. Тренутно располаже са преко 4.000 наслова и почеће са радом у првој половина јануара 2017. Будући чланови библиотеке моћи ће да користе библиотеку бесплатно.

Амбасада Србије ће наставити са акцијом обогаћивања књижног фонда библиотеке, а са циљем очувања српског идентитета и јачања културних веза са матицом.

ЛИНК 1 - НБС

ЛИНК 2 - КУРИР

 

 


Верзија за штампу
Вести