| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Министар Дачић у Бечу разговарао са шефом аустријске дипломатије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се  9. новембра у Бечу са својим колегом, министром иностраних послова Аустрије, Себастијаном Курцом.

Министар Курц честитао је Србији на Извештају Европске комисије, који на позитиван начин оцењује напредак Србије ка ЕУ, истакавши да ће Аустрија и даље подржавати европски пут Србије.

Министар Дачић захвалио је аустријском колеги и Аустрији на подршци коју пружају Србији. „Извештај Европске комисије о напретку Србије на позитиван начин коментарише оно што је Србија урадила, а ми ћемо узети у обзир и коментаре за ствари које тек треба да се ураде у наредном периоду, изјавио је министар Дачић.

Министар Дачић и министар Курц разговарали су и о узајамном признавању возачких дозвола. МИП Курц је рекао да аустријска страна поступак у вези са тим приводи крају и да врло брзо треба очекивати позитиван одговор.

Шеф српске дипломатије је изразио наду да ће процес преговарања са ЕУ бити готов до 2020. године.

"Неспорно је да наш стратешки циљ јесте улазак у ЕУ и трудићемо се да до краја године буде отворено још неко преговарачко поглавље, а да наш процес преговарања буде завршен до 2020. Трудићемо се да дође и до дијалога са Приштином, а и да се учвршћују односи са нашим комшијама, али и земљама ЕУ", закључио је Дачић.


 


Верзија за штампу
Вести