| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Царина

Такозвани „зелени контролни пролаз", тамо где он постоји, путници који прелазе преко граничног прелаза могу користити само када не поседују робу која подлеже плаћању увозних дажбина. У супротном се користи „црвени контролни пролаз", пријављује се све што путник носи са собом и у тзв. скраћеном поступку царини се роба вредности до три хиљаде евра, по јединственој царинској стопи од 10 одсто, што уз ПДВ и друге таксе чини око 30 одсто вредности робе.

У нашу земљу, поред личног пртљага и лекова за личну употребу, слободно се може унети до 200 цигарета, један парфем или литар алкохолног пића. Посебне дозволе потребне су за живе животиње, сировине животињског порекла, кућне љубимце, као и за биљке и аматерске радио-станице. Забрана без изузетка односи се на оружје и муницију, недозвољене супстанце, отрове и штетне материје као и пиратску робу – плагијате.

Лимит за износ девиза из земље износи 10.000 евра. Унос новца у земљу је и даље неограничен, али су сви путници у обавези да према Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма, пријаве пренос сваке суме изнад 10.000 евра и на улазу и на излазу из земље.

 

Више информација о царини можете потражити ОВДЕ.

 

Унос кућних љубимаца

 

Царинске потврде

 

 

 За додатна обавештења, молимо обратите се Конзуларном одељењу Aмбасаде.


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
еГрађанин- издавање параметара за апликацију Consent ID
Путовање малолетних лица преко државне границе Републике Србије
КОНТАКТ ТЕЛЕФОН У ИЗУЗЕТНО ХИТНИМ СЛУЧАЈЕВИМА
ЛИСТА АДВОКАТА У АУСТРИЈИ КОЈИ ГОВОРЕ СРПСКИ ЈЕЗИК
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари