| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Пројекат "Да ја будем ја" - документарни филм, изложба и концерт

Пројекат „Да ја будем ја“, који је обухватио приказивање документарног филма „Аристофан у Днопољу или да ја будем ја“, изложбу органских производа и ручно тканих и плетених радова женских удружења из Личког Петровог села, Грачаца и Коренице, као и две изложбе фотографија („Личанке у објективу“ и „Моја слобода“), организован је 15.11. о.г. у просторијама Дипломатске академије у Бечу.

Пројекција филма „Аристофан у Днопољу или да ја будем ја“

Овај мултидисциплинарни догађај посвећен је женама-повратницама у Хрватској. О изазовима њихове свакодневице у личким градовима и селима говори филм „Аристофан у Днопољу" Наташе Милојевић као и изложба фотографија.


Одржавање овог догађаја подржала је Амбасада Републике Србије у Бечу. Догађају у Дипломатској академији су присуствовали представници дипломатског кора, као и представници српске заједнице из Аустрије и медија. Присутнима су се обратили  Горан Брадић, први саветник у Амбасади Републике Србије у Бечу и Наташа Милојевић, директор ФОСДИ (Фонд за соијалне и демократске иницијативе) и ауторка програма.

Пројекција филма - публика

Учеснице програма, Личанке у Амбасади Р. Србије, 16.11.2016.

У оквиру истог пројекта у  једном од најпознатијих бечких сценских клубова „Рајген“ (Verein Reigen) 11. новембра о.г. организован је концерт Катарине Пејак & пријатеља, којем је у највећој мери присуствовала аустријска публика.

Концерт „Katarina Pejak & Friends“


Верзија за штампу
Архива вести