| |     Latinica | Deutsch  
Насловна
Обавештење за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству

Поштовани суграђани,

Обавештавамо вас да je председник Републике Србије Томислав Николић, сходно чл. 109 ст. 6 Устава Републике Србије, 4. марта о.г. донео Одлуку о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, који ће се одржати 24. априла 2016. године.

Желимо да вас овим путем обавестимо да грађани Републике Србије, који се налазе у иностранству, a који желе да гласају, могу то да учине само ако се до 2. априла 2016. године пријаве за гласање у иностранству - у дипломатско-конзуларном представништву у којем намеравају да гласају, без обзира да ли су се раније пријављивали и да ли се налазе на претходним гласачким списковима за гласање у иностранству.

На изборима могу да гласају сви пунолетни држављани Републике Србије. Да би се то право остварило:

Грађани најпре треба да провере да ли су уписани у Јединствени бирачки списак (приступањем преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе Р.Србије уношењем свог ЈМБГ на следећу адресу: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal).

а) уколико je лице уписано у Јединствен бирачки списак у Републици Србији, онда се дипломатско-конзуларном представништву подноси само захтев за упис у списак за гласање у иностранству;

б) уколико лице није уписано у Јединствен бирачки списак у Републици Србији, онда подноси два захтева:

- захтев за упис у Јединствен бирачки списак и

- захтев за упис у списак за гласање у иностранству.

Попуњене захтеве, као и копију важећег личног документа Р.Србије (пасоша, личне карте[1] или возачке дозволе са уписаним ЈМБГ) потребно je доставити факсом (01/544 7595) или електронским путем (izbori.bec@mfa.rs) или поштом на адресу:

Botschaft der Republik Serbien

Konsularabteilung

Gumpendorferstr. 83-85

A-1060 Wien

Попуњене захтеве уз фотокопију пасоша или личне карте могуће je предати и лично у просторијама Конзуларног одељења Амбасаде у Бечу сваког радног дана од 09.00-15.30

НАПОМЕНА:

Потенцијалне бираче који се пријављују за гласање путем поште, обавештавамо да пошиљка мора да буде испоручена ДКП-у у прописаном року, због чега сугеришемо да се захтеви од среде, 30. марта 2016. године шаљу факсом или електронским путем. 

Беч, 07.03.2016.

избори за народне посланике у Р.Србији 24.04.2016 - гласање у иностранству – обавештење

захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству

захтев за упис у Јединствени бирачки списак у Р.Србији

 


Верзија за штампу
Архива вести